Αγροτική σύσκεψη στο Σπήλαιο για τα προβλήματα από το χαλάζι

Σε σύσκεψη με θέμα τη συντονισμένη διεκδίκηση δίκαιων αποζημιώσεων για το σύνολο των ζημιών που προκάλεσε στις καλλιέργειές τους το χαλάζι, καλεί τους αγρότες της περιοχής Τριγώνου ο τοπικός αγροτικός σύλλογος σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου “Η Ενότητα”. 

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Αυγούστου στις 8 το βράδυ σε κεντρικό καφενείο του Σπηλαίου.

Το διεκδικητικό πλαίσιο που θα προταθεί στη σύσκεψη περιλαμβάνει τρία βασικά σημεία: 

-Την άμεση καταγραφή όλων των ζημιών.

-Την επίσπευση των διαδικασιών και την έγκαιρη και δίκαιη καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες για το σύνολο των ζημιών.

-Την καταβολή στους αγρότες, με βάση και τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ, το σύνολο της συνδεδεμένης ενίσχυσης, άσχετα από τα κιλά που θα παραδώσουν. 

Έκτακτη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο ζητά η “Λαϊκή Συσπείρωση” Ορεστιάδας

Την έκτακτη, προ ημερησίας διάταξης συζήτηση του θέματος που αφορά στον κίνδυνο να χάσουν οι αγρότες του Τριγώνου τη συνδεδεμένη ενίσχυση εξαιτίας της πρόσφατης χαλαζόπτωσης, ζητά με έγγραφο αίτημά του προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Σταμάτης Γκατζίδης. 

Στο αίτημα, που κοινοποιείται και στους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, τονίζονται τα εξής:  

“Με τις καταστροφές που προκάλεσε σε πολλές καλλιέργειες η πρόσφατη χαλαζόπτωση στα χωριά του Τριγώνου, είναι σοβαρό το ενδεχόμενο, πολλοί αγρότες να χάσουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση, επειδή θα αδυνατούν να παραδώσουν τα απαραίτητα κιλά.

Αυτό θα είναι καταστροφικό για πολλούς αγρότες και πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να συμβάλει στην κατεύθυνση, να μην ληφθεί για φέτος υπόψη η μέση στρεμματική απόδοση, αλλά με βάση και τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ, να δοθεί το σύνολο της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους αγρότες που έπαθαν ολική ή μερική καταστροφή.

Φωτογραφία της ημέρας

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία