Τη διεκδίκηση δημιουργίας και λειτουργίας δημοτικών κατασκηνώσεων για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών της Ορεστιάδας προτείνει η “Λαϊκή Συσπείρωση” Ορεστιάδας.

Ο επικεφαλής της, Σταμάτης Γκατζίδης, έθεσε το θέμα για μία ακόμα φορά στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (25/7), καλώντας γονείς και εκπαιδευτικούς “να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να ξεκινήσουν αγώνα ώστε να γίνει πραγματικότητα το όνειρο των δημοτικών κατασκηνώσεων”.

Σε ανακοίνωση της παράταξης για το θέμα, η “Λαϊκή Συσπείρωση” αναφέρει ότι “οι αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ , ΝΔ, και τώρα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχουν μετατρέψει τον τουρισμό και τις διακοπές σε ένα πανάκριβο εμπόρευμα”, και επικαλείται τα στοιχεία τελευταίας έρευνας της ΕΛΣΤΑΤ για τις συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών (με περίοδο αναφοράς εισοδήματος το 2015, ενώ δηλαδή δεν είχαν ακόμα ξεδιπλωθεί όλα τα αντεργατικά μέτρα που έχουν παρθεί μέχρι σήμερα), βάσει των οποίων “το 52,5% αυτών, δηλώνει ότι αδυνατεί να πληρώσει έστω και για μία βδομάδα διακοπών. Αντίστοιχα, σε τηλεφωνική έρευνα του ΙΝΚΑ τον Ιούνη του 2016, το 80% των ερωτώμενων δήλωνε ότι δεν προγραμματίζουν ούτε πιστεύουν ότι τελικά θα καταφέρουν να πραγματοποιήσουν διακοπές το καλοκαίρι. Τα ποσοστά αυτά στην περιοχή μας είναι πολύ μεγαλύτερα καθώς υπάρχουν αυτή την εποχή και αυξημένες αγροτικές δουλειές. Έτσι, πολλά παιδιά της περιοχής μας για άλλη μια χρονιά θα στερηθούν τις χαρές των διακοπών”.

Η δημοτική παράταξη επιρρίπτει ευθύνες στις παρατάξεις που βρέθηκαν στο τιμόνι του δήμου Ορεστιάδας, καταλογίζοντάς τους αδιαφορία για τη διεκδίκηση δημιουργίας δημοτικών κατασκηνώσεων, σε αντίθεση με άλλους δήμους, που “φρόντισαν εδώ και αρκετά χρόνια να το πετύχουν και να προσφέρουν δωρεάν διακοπές στα παιδιά των εργαζομένων, που αδυνατούν, είτε λόγω εργασίας των γονέων, είτε λόγω οικονομικών, να απολαύσουν και αυτά τις χαρές των διακοπών μαζί με τους φίλους τους και να αξιοποιήσουν έτσι δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους”.

Φωτογραφία της ημέρας

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία