Τη δρομολόγηση των πλοίων “Σαμοθράκη Ι” της CS ferries και “Ζέφυρος” της SAOS ferries υπέγραψαν σήμερα (26/7) ο υπουργός και ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Νεκτάριος Σαντορινιός. Τα δύο πλοία ξεκινούν τα δρομολόγια στη γραμμή Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη, ενισχύοντας την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού.

To “Σαμοθράκη Ι” ξεκινά τα δρομολόγια την Πέμπτη 27 Ιουλίου στη 1 το μεσημέρι και ήδη ανακοίνωσε το πρόγραμμα των δρομολογίων του σε εβδομαδιαία βάση, ενώ ανακοινώθηκαν και τα δρομολόγια του “Ζέφυρος”.

Αναφερόμενη στην εξέλιξη αυτή, η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, σημειώνει ότι “επανα-επιβεβαιώνεται η έμπρακτη στήριξη του ΥΝΑΝΠ στην ανάπτυξη του νησιού, των νησιωτών και των παραγωγικών φορέων”, ενώ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου καλεί τις εταιρείες να διατηρήσουν και τους χειμερινούς μήνες το ενδιαφέρον τους, “όταν σβήσουν τα φώτα της τουριστικής περιόδου”.

Όπως συγκεκριμένα αναφέρει το ΥΝΑΝΠ, “κύριο μέλημα του Υπουργείου είναι η αναβάθμιση του ακτοπλοϊκού δικτύου των νησιών, όλο το χρόνο, και κατά την χειμερινή περίοδο, όταν τα φώτα της τουριστικής περιόδου σβήσουν και οι νησιώτες καλούνται να βιώσουν τις αρνητικές συνέπειες της νησιωτικότητας. Σύμφωνα με αυτή την αρχή, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ελπίζει στην καλή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, ώστε το ενδιαφέρον για ενίσχυση των δρομολογίων να είναι σταθερό και να αφορά και τους χειμερινούς μήνες”.  

Φωτογραφία της ημέρας

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία