Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον αγώνα “VIA EGNATIA RUN”

Μέχρι τις 27 Αυγούστου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι δρομείς να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στον ημιμαραθώνιο και στον αγώνα 3.500 μ. του φετινού αγώνα “VIA EGNATIA RUN”, που θα διεξαχθεί στις 2 Σεπτεμβρίου στον Έβρο. 

Μετά την περσινή, πρώτη διοργάνωση, ο αγώνας φέτος “μεγαλώνει” και γίνεται ημιμαραθώνιος (πιστοποιημένη μέτρηση 21.097 μ.), με αφετηρία στις 18.30 (της 2ας Σεπτεμβρίου) στα δημοτικά λουτρά στη «ΧΑΝΑ» και τερματισμό στην Αλεξανδρούπολη στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ. 

Παράλληλα, θα υπάρξει και ο λαϊκός αγώνας δρόμου – «δυναμικού βαδίσματος» 3.500 μ., για πολίτες με αφετηρία στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαΐστρου. Επίσης, θα υπάρξει αγώνας 800 μ. για τα παιδιά, από το κτίριο της Π.Ε. Έβρου επί της Καραολή & Δημητρίου 40, ώστε να έρθουν σε επαφή με το δρομικό κίνημα και τον αθλητισμό γενικότερα. Στον ίδιο αγώνα των 800 μέτρων θα συμμετάσχουν και άτομα με αναπηρία, με στόχο την ενσωμάτωση των ΑμεΑ στις κοινωνικές δραστηριότητες. 

«Απώτερος στόχος είναι να ενώσουμε τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες μέσω του δρομικού κινήματος, με έναν αγώνα σημείο αναφοράς που θα δίνει τη σκυτάλη από τη μια στην άλλη Περιφερειακή Ενότητα. Καλώ όλους να συμμετέχουν στο «VIA EGNATIA RUN» και να στείλουν το δικό τους μήνυμα. Θα ήθελα να σημειώσω ότι ο αγώνας απευθύνεται και σε δρομείς από τις γείτονες χώρες», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, κάνοντας τις ανακοινώσεις με αφορμή την έναρξη της περιόδου εγγραφών.  

Δικαίωμα συμμετοχής στον ημιμαραθώνιο και στον αγώνα 3.500 μ. έχουν οι δρομείς άνω των 18 ετών. Σε περίπτωση ανήλικου συμμετέχοντα απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του γονέα/ κηδεμόνα. Στον παιδικό αγώνα δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα παιδιά που γεννήθηκαν τα έτη 2006, 2007 και 2008. Στον αγώνα των ΑμεΑ συμμετέχουν ανεξαρτήτως ηλικίας. 

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου www.peevrou.eu , όπου και βρίσκονται ανηρτημένες όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, οι όροι και οι προϋποθέσεις του αγώνα κλπ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, επίσης, να επισκέπτονται τη σχετική σελίδα στο Facebook «Via Egnatia RUN» για να ενημερώνονται άμεσα. 

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να συμπληρώσουν και όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού ως εθελοντές, συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα της Π.Ε. Έβρου. 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία