Αλεξανδρούπολη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων  

“Η Κυριακή είναι μέρα που ανήκει στους εργαζόμενους και τους ανθρώπους του μόχθου. Είναι μέρα ξεκούρασης και αναπλήρωσης δυνάεων, αφιερωμένη στην οικογένεια, στην κοινωνική ζωή και δράση. Η Κυριακή είναι αργία που κερδήθηκε με αγώνες”. 

Με το μήνυμά αυτό, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης-Φερών-Σουφλίου “Η Ενότητα” και το ΠΑΜΕ Έβρου καλούν τους εργαζόμενους του κλάδου να δώσουν το “παρών” την Κυριακή 16 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, μπροστά στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο, αυτοαπασχολούμενοι και εμποροϋπάλληλοι παλεύουν και διεκδικούν: 

* Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.

* Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

* Κατάργηση των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους και οδηγούν τους αυτοαπασχολούμενους σε χρέη και λουκέτα.

* Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό - λαϊκό εισόδημα. Ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις .

* Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.

Φωτογραφία της ημέρας

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνία