Επιπλέον δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών, “ψεκάστηκαν” οι Καστανιές 

Οι νέες συμβάσεις για το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφέρεια ΑΜΘ (2017-2019) υπογράφηκαν τη Δευτέρα (10/7). 

Για τα επόμενα τρία χρόνια θα διατεθεί για το πρόγραμμα το ποσό των 7,2 εκατομμυρίων ευρώ, “με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΜΘ.   

Εν τω μεταξύ, από την Τρίτη 11 Ιουλίου, και για το επόμενο χρονικό διάστημα, θα πραγματοποιούνται επιπλέον εναέριοι και επίγειοι ψεκασμοί προνυμφοκτονίας, πέραν των ήδη προγραμματισμένων, σε όλη την Περιφέρεια.

Το πρωί της Τρίτης, ο Περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Χρήστο Τερτσούδη, τον περιφερειακό σύμβουλο Έβρου, Κώστα Βενετίδη, που αναλαμβάνει πλέον και καθήκοντα συνεπίβλεψης υλοποίησης του προγράμματος, και τον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας, Λουκά Γεωργίου, βρέθηκε στις Καστανιές, όπου έγιναν προγραμματισμένοι αεροψεκασμοί. 

Έντονα προβλήματα από την παρουσία των κουνουπιών εντοπίζονται και κατά μήκος του άξονα Ορεστιάδας-Διδυμοτείχου-Σουφλίου-Τυχερού, λόγω των εκτεταμένων ορυζώνων που βρίσκονται στην άλλη πλευρά των συνόρων.

“Παρά το συντονισμό των ενεργειών και την εντατικοποίηση των δράσεων από την Περιφέρεια, η καταπολέμηση των κουνουπιών παραμένει ένα θέμα δημόσιας υγείας που απαιτεί την ευαισθητοποίηση και τη συνεργασία όλων, Περιφέρειας, Δήμων, Τοπικών Κοινοτήτων και πολιτών”, επισημαίνει η Περιφέρεια και υπογραμμίζει ότι “για αυτόν τον λόγο, είναι απαραίτητο οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι πολίτες να ενημερώνουν τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για την ύπαρξη πιθανών εστιών κουνουπιών, όπως στάσιμα νερά, ρέματα κτλ. και να συμβάλλουν με αυτόν τον τρόπο στην αντιμετώπιση του προβλήματος”.

Φωτογραφία της ημέρας

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνία