Αεροψεκασμός καταπολέμησης κουνουπιών στον βόρειο Έβρο 

Πάνω από φυσικά και αγροτικά οικοσυστήματα περιοχών του βορείου Έβρου θα κάνει πτήσεις την Τρίτη 11 Ιουλίου το μικρό ελικόπτερο που διενεργεί τους ψεκασμούς προνυμφοκτονίας για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Οι αεροψεκασμοί θα γίνουν από τις 05:30 έως τις 11 το πρωί και προτεραιότητα θα δοθεί σε μεγάλες εκτάσεις στάσιμου νερού, που βρίσκονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές. 

Καλό θα είναι, για καθαρά προληπτικούς λόγους, την ώρα των ψεκασμών να μην κυκλοφορούν στις περιοχές αυτές άνθρωποι και ζώα 

Η εφαρμογή δεν θα γίνει εντός κατοικημένων περιοχών, ωστόσο κατά την εκτέλεση της πτήσης από και προς τις περιοχές εφαρμογής ενδέχεται το ελικόπτερο να διέλθει κοντά από αυτές, χωρίς αυτό να εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Η εφαρμογή γίνεται με συνεχή επίβλεψη ειδικών επιστημόνων της ΠΑΜΘ και χρησιμοποιούνται εγκεκριμένα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σκευάσματα.  

Σε περίπτωση που οι συνθήκες δεν επιτρέψουν αύριο την εκτέλεση των πτήσεων/ψεκασμών, αυτοί θα γίνουν την Τετάρτη 12 Ιουλίου. 

Για οποιαδήποτε πληροφορία, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου (τηλ. 2551355330 και 2551355331).  

Φωτογραφία της ημέρας

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνία