«Έφυγε» ο Μίμης Νικολαΐδης-«Γκαρίπ’ς», την Τρίτη η κηδεία  

«Έφυγε» εχθές το απόγευμα από τη ζωή, σε ηλικία 72 ετών, ο Μίμης Νικολαΐδης, γνωστός στην κοινωνία της Ορεστιάδας ως «Γκαρίπ’ς», όπως ήταν το οικογενειακό παρατσούκλι του.

Ο Μίμης άφησε την τελευταία του πνοή στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε την Κυριακή το απόγευμα, λίγο μετά τις 6 μ.μ., στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, κι ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα είχε καταρρεύσει στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας, όπου έφτασε οδηγώντας ο ίδιος το αυτοκίνητό του. 

Η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια που τον ταλαιπωρούσε είχε επιβαρύνει ιδιαίτερα την υγεία του τους τελευταίους μήνες, που κατέληξε στην εκδήλωση οξέος πνευμονικού οιδήματος. 

Ο Μίμης, γεννημένος το 1946, ήταν το πρώτο παιδί του κουρέα Βασίλη Νικολαΐδη και της Ευτυχίας Χατζησιμωνιάν. Από νεαρή ηλικία ξεχώριζε για την αιρετική σκέψη του, το ευφυές χιούμορ του και την ιδιαίτερη προσωπικότητά του. Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 πέρασε με υποτροφία στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστετέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από την οποία αποφοίτησε και στη συνέχεια εργάστηκε ως ιδιώτης κτηνίατρος στην Ορεστιάδα, προσφέροντας αδιάλειπτα την αγάπη και τη φροντίδα του στα ζώα, ειδικά τα αδέσποτα. 

Στενός φίλος του αείμνηστου γιατρού Σωτήρη Τσερκέζη, του δικηγόρου Δημήτρη Λούτη, του Κώστα του «Περντέ», δεν έκρυβε ποτέ πόσο του στοίχισε η απώλειά τους. Δεν άλλαξε ποτέ το τοπικό, «καραγατσιανό» γλωσσικό ιδίωμα και με αυτό απευθύνονταν και στο πολυπληθές κοινό του, τόσο την περίοδο που «έκανε» ραδιόφωνο (Μεθόριος) όσο και κατά το σύντομο πέρασμά του από τη Δημοτική Τηλεόραση. Λάτρης της τοπικής ιστορίας, ήξερε όσο κανείς της γενιάς του την ακριβή καταγωγή, τα παρατσούκλια και τα «μασάλια» που συνόδευαν τις οικογένειες που έστησαν το 1923 την πόλη της Νέας Ορεστιάδας. 

Παντρεύτηκε δύο φορές και απέκτησε μία κόρη από τον πρώτο γάμο του και δύο γιους από τον δεύτερο.  Η σορός του θα βρίσκεται από τις 10 το πρωί της Τρίτης 11/7 στον Ναό Αγίων Θεοδώρων ενώ η εξόδιος ακολουθία θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. 

Καλό ταξίδι ρε Μίμη...

Φωτογραφία της ημέρας

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνία