Ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης για τη λειψυδρία στο Διδυμότειχο (φωτό)

Με άμεσες επεμβάσεις μικρής κλίμακας θα επιχειρήσει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Διδυμοτείχου να δώσει λύση στα σοβαρά προβλήματα λειψυδρίας που ταλαιπωρούν την πόλη εδώ και 60 τουλάχιστον χρόνια και "βασάνισαν" τους κατοίκους το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα τις ημέρες του καύσωνα .  

Στην πεντάωρης διάρκειας ανοιχτή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου, στην οποία η δημοτική αρχή ουσιαστικά “σύρθηκε” να συζητήσει και να απαντήσει στα ερωτήματα και τις καταγγελίες των δημοτών, επικράτησε υψηλή ένταση και δεν έλειψαν οι διαπληκτισμοί μεταξύ των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής και της ΔΕΥΑΔ με εξοργισμένους πολίτες, που ζήτησαν επιτακτικά τις παραιτήσεις όσων ευθύνονται για τη δεκαήμερη ταλαιπωρία τους. 

Τελικά, τόσο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ, Σταύρος Τσιτσιφύλλας, που επικρίθηκε εντονότατα και κατηγορήθηκε για “ανικανότητα και ανεπάρκεια”, όσο και ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης, διαβεβαίωσαν ότι η υδροδότηση του Διδυμοτείχου θα ενισχυθεί άμεσα κατά 20% περίπου από τη σύνδεση του δικτύου του Πραγγίου με τη δεξαμενή του Σχιστού και με την κατασκευή και τοποθέτηση τριών δεξαμενών σε Μάνη, Ελληνοχώρι και Σοφικό, για την τροφοδοσία των αγροτικών ραντιστικών με μη πόσιμο νερό. Τα συγκεκριμένα έργα, κόστους 50.000 ευρώ περίπου, υπολογίζεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί σε 15-20 ημέρες.  

Επιπλέον, σε περίπτωση που οι υψηλές θερμοκρασίες επιστρέψουν και οι ανάγκες αυξηθούν και πάλι, θα ζητηθούν ενισχύσεις από τις υδροφόρες του Στρατού και θα διανεμηθεί εμφιαλωμένο νερό. 

Ο κ. Τσιτσιφύλλας απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο παραίτησής του και, απευθυνόμενος στους δημότες, επανέλαβε πολλές φορές ότι είναι σε θέση να λύσει το πρόβλημα. “Εγώ το πρόβλημα θα το λύσω και εσείς θα μου ζητάτε συγνώμη. Κι αν μείνετε από νερό, θα σας φέρω με φορτηγά τα εμφιαλωμένα...”, απαντούσε χαρακτηριστικά στις δικαιολογημένα επίμονες και οργισμένες φωνές των κατοίκων. 

“Μετά από πέντε ώρες συνεδρίαση, ο κ. Τσιτσιφύλλας δεσμεύτηκε ότι θα έχουμε κάποια λύση. Εμείς, πάντως, δεν είμαστε ικανοποιημένοι...”, σχολίασε η Σόνια Δοϊνούδη, μέλος της επιτροπής κατοίκων που ανέλαβε την πρωτοβουλία της κινητοποίησης της Τετάρτης (5/6), προειδοποιώντας ότι “οι δημότες θα επανέλθουν μετά από 15 ημέρες, εάν δε δουν κάποιο αποτέλεσμα”. 

Έντονες αντιδράσεις υπήρξαν από τους κατοίκους και για το υψηλό κόστος του νερού στον δήμο Διδυμοτείχου αλλά και την ποιότητά του, ενώ ακούστηκαν και καταγγελίες για “μεγαλοκαταναλωτές” που συστηματικά δεν πληρώνουν αλλά και για συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα, τα μέλη της οποίας, παρότι δεν εξοφλούν ποτέ τους λογαρισμούς τους, συνεχίζουν να έχουν νερό και μάλιστα να κάνουν αλόγιστη χρήση του”. Δημόσια ήταν επίσης η παραδοχή ότι οι δημότες των χωριών είναι πιο συνεπείς στις πληρωμές τους προς τη ΔΕΥΑΔ από εκείνους που ζουν στην πόλη του Διδυμοτείχου, ότι ο δήμος για τις ανάγκες του “χρειάζεται περισσότερο νερό από όσο χρειάζονται όλοι οι οικιακοί καταναλωτές μαζί”, ότι “για το νερό που καταναλώνει (ο δήμος) δεν καταβάλλει τίποτα” και ότι τη ΔΕΥΑΔ βαραίνει χρέος της τάξης του 1 εκ. ευρώ. 

  • DSC_0146
  • DSC_0154
  • DSC_0164
  • DSC_0166
  • DSC_0172
  • DSC_0176
  • DSC_0180
  • DSC_0187

Φωτογραφία της ημέρας

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία