Η προστασία της κτηνοτροφίας του Έβρου στη σύσκεψη με τον Γ. Τσιρώνη 

Ζητήματα προστασίας της κτηνοτροφίας του Έβρου κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη (28/6) οι βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Τσιρώνη. 

Με δεδομένο ότι η εστίες ευλογιάς βρίσκονται πλέον πολύ κοντά στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προληπτικά μέτρα για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου μετάδοσης της νόσου στον νομό Έβρου, ενώ τονίστηκε ότι ο νομός Έβρου θα είναι το επίκεντρο των δράσεων που θα υλοποιηθούν μέσω του προγράμματος επιτήρησης Εξωτικών Νοσημάτων, το οποίο ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με προϋπολογισμό 1,8 εκ. ευρώ.

Ο κ. Τσιρώνης ενημέρωσε τους βουλευτές (Ν. Γκαρά, Γ. Καΐσα, Δ. Ρίζο) ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά συγκεκριμένα σε τέσσερα εξωτικά νοσήματα (Οζώδη ∆ερματίτιδα Βοοειδών, Ευλογιά προβάτων, Αφθώδη Πυρετό και Πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών), και χρηματοδοτεί, μεταξύ άλλων, σε ποσοστό 100%, τη δαπάνη πρόσληψης προσωπικού, αγοράς οχημάτων και εξοπλισμού. Ειδικά για τις Αγροτικές Διευθύνσεις του Έβρου έχει δρομολογηθεί η πρόσληψη δύο κτηνιάτρων (μέσω ΑΣΕΠ), που θα δρουν αποκλειστικά στο προκαθορισμένο πεδίο. 

Εξετάζεται, επίσης, η ενεργοποίηση 4ψήφιου τηλεφωνικού αριθμού για την άμεση ενημέρωση των κτηνιάτρων από τους κτηνοτρόφους, καθώς και η λειτουργία του Κέντρου Εξωτικών Νοσημάτων Ορεστιάδας. 

Φωτογραφία της ημέρας

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνία