Ρυθμίστηκε το “κενό” για τη δήλωση αγροτεμαχίων δημόσιας γης-900 περιπτώσεις στον Έβρο  

Χωρίς καμία επιφύλαξη ή ανησυχία θα πρέπει να δηλώσουν τα αγροτεμάχια δημόσιας γης οι αγρότες που τα εκμίσθωναν, καθώς υπήρξε ρητή διαβεβαίωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι δεν υπάρχει κίνδυνος επιβολής ποινών κατά τις υποβολή των δηλώσεων καλλιέργειας.

Όπως διευκρινίστηκε, οι παραγωγοί μπορούν κανονικά να δηλώσουν τα συγκεκριμένα αγροτεμάχια, επιδεικνύοντας το τελευταίο παραχωρητήριο χωρίς να αντιμετωπίσουν κανένα απολύτως εμπόδιο. Στο θέμα αναφέρθηκε η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, κατά τη διαδικασία διαβούλευσης του νομοσχεδίου  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη διακίνηση  και την εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων, ζητώντας να ρυθμιστεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, καθώς έχει ήδη ψηφιστεί η σύσταση του ΔΙΑΓΕΠ για την αξιοποίηση της δημόσιας παραγωγικής αγροτικής γης και μέχρι την έναρξη λειτουργίας της εν λόγω υπηρεσίας υπήρχε νομοθετικό κενό για αυτήν την καλλιεργητική περίοδο. 

Η πρόταση που κατέθεσαν οι βουλευτές, και έγινε αποδεκτή, ήταν να διευθετηθεί το ζήτημα με συγκεκριμένη τροπολογία που θα προβλέπει την παράταση της ισχύος των αποφάσεων παραχώρησης χρήσης ακινήτων για ακόμη μία καλλιεργητική περίοδο.

“Είναι ανάγκη να ενημερωθούν άμεσα οι παραγωγοί, καθώς με τη λήξη της προθεσμίας των δηλώσεων καλλιέργειας, θα υπήρχε ουσιαστικό πρόβλημα για ένα σημαντικό αριθμό παραγωγών.
Παρακαλούνται οι αγρότες της περιοχής μας που εκμεταλλεύονται δημόσια αγροτική γη επί ενοικίου να συμμετέχουν κανονικά στη διαδικασία των δηλώσεων καλλιέργειας”, αναφέρει η κα. Γκαρά σε ανακοίνωσή της και επισημαίνει ότι έχουν ενημερωθεί σχετικά και οι αρμόδιες υπηρεσίες. 

“Με τον τρόπο αυτό δίνεται λύση σε ένα σημαντικό ζήτημα για το νομό μας, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία αφορά περίπου σε 900 αγροτεμάχια, παραχωρημένα σε παραγωγούς και η παράταση της εκμίσθωσής τους τη δεδομένη χρονική στιγμή θεωρείται απαραίτητη”, σημειώνει επίσης η βουλευτής . 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία