Ολοκληρώθηκε στον Πόρο η 14η συνάντηση των Ευρωπαϊκών Χωριών Πελαργών (φωτό econews.gr)

Στο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) θα αποσταλεί το ψήφισμα που υιοθέτησαν οι αντιπροσωπείες των Ευρωπαϊκών Χωριών Πελαργών κατά τη 14η  ετήσια συνάντησή τους, που πραγματοποιήθηκε στον Πόρο Φερών και στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα του Έβρου. 

Στο ψήφισμά τους οι εκπρόσωποι των χωριών πελαργών από την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ελβετία, την Ουγγαρία, την Κροατία, τη Βουλγαρία, τη Σλοβενία, την Ισπανία και την Τουρκία, επισημαίνουν τους κινδύνους που διατρέχουν οι πελαργοί κατά τη μετανάστευσή τους στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Δεσμεύονται επίσης ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την προστασία των πελαργών στις περιοχές τους. Υπενθυμίζεται ότι ο Πόρος, από τον Ιούνιο του 2016, είναι μέλος του Δικτύου Ευρωπαϊκών Χωριών Πελαργών, που τελεί υπό την “ομπρέλα” της Euronatur. 

Η Euronatur προωθεί την υιοθέτηση Τοπικών Σχέδιων Δράσης στα Χωριά των Πελαργών, ώστε οι δράσεις να υλοποιούνται συστηματικά και αποτελεσματικά. Επίσης, χρηματοδοτεί προγράμματα προστασίας, διαχείρισης, ευαισθητοποίησης και ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας. Στον Πόρο και στο Δέλτα του Έβρου ήδη υλοποιούνται προγράμματα, ενώ από το επόμενο έτος θα υποβληθεί και νέα πρόταση.

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία