Μεγάλη Πέμπτη ο πρώτος αεροψεκασμός για τα κουνούπια

Ο πρώτος αεροψεκασμός για την καταπολέμηση των κουνουπιών στον Έβρο θα διενεργηθεί τη Μ. Πέμπτη (13/4) στο νότιο τμήμα του νομού. 

Πεδίο εφαρμογής θα είναι το φυσικό και αγροτικό περιβάλλον αλλά και παραλιακά και παρέβρια οικοσυστήματα της περιοχής, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί σε μεγάλες εκτάσεις στάσιμου νερού, που βρίσκονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές. 

Οι αεροψεκασμοί θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί και θα ολοκληρωθούν στις 4 το απόγευμα. 

Για καθαρά προληπτικούς λόγους, γίνονται συστάσεις να αποφεύγεται η κυκλοφορία ανθρώπων και ζώων στις  περιοχές όπου θα γίνουν οι αεροψεκασμοί. Διευκρινίζεται, πάντως, πως η εφαρμογή δε θα γίνει σε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο κατά την εκτέλεση της πτήσης από και προς τις περιοχές εφαρμογής ενδέχεται το ελικόπτερο να διέλθει κοντά από κατοικημένες περιοχές, χωρίς αυτό να εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Τα σκευάσματα που θα χρησιμοποιηθούν είναι εγκεκριμένα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ για επιπλέον πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου (2551 355331).

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία