Επικράτησε η ΔΑΚΕ στις εκλογές της ΑΔΕΔΥ Έβρου 

Η Δ. Α. Κ. Ε./Δ. Τ., με 48 ψήφους, επικράτησε στις εκλογές για την ανάδειξη μελών στην Εκτελεστική Γραμματεία (Ε. Γ.) και την Ελεγκτική Επιτροπή (Ε. Ε.) του νομαρχιακού τμήματος Έβρου της ΑΔΕΔΥ, που διεξήχθησαν στην Αλεξανδρούπολη την Κυριακή 2 Απριλίου.

Δεύτερη δύναμη, με 34 ψήφους, αναδείχθηκε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ. Α. Σ.) στηριζόμενη από το Π. Α.ΜΕ., τρίτη, με 24 ψήφους, η Δημοκρατική Συνδικαλιστική Πρωτοπορία και τέταρτη, με 10 ψήφους, η Αγωνιστική Συσπείρωση Έβρου. 

Στην εκλογική διαδικασία ψήφισαν 118 από τα 131 εγγεγραμμένα μέλη, βρέθηκαν 116 έγκυρα ψηφοδέλτια και 2 άκυρα/λευκά. 

Βάσει του αριθμού ψήφων που συγκέντρωσαν οι παρατάξεις, η ΔΑΚΕ καταλαμβάνει 4 έδρες, τρεις (3) η Δ. Α. Σ ./Π.Α.ΜΕ., δύο (2) η Δημοκρατική Συνδικαλιστική Πρωτοπορία, χωρίς έδρα μένει η Αγωνιστική Συσπείρωση Έβρου. 

Από τη ΔΑΚΕ εκλέγονται για την Ε. Γ. οι: Παναγιώτης Τσίρτσης, Κωνσταντίνος Αραμπατζής, Ιωάννης Στρατούδης και Παύλος Καραμπουναρλής. 

Από τη Δ. Α. Σ./ΠΑΜΕ εκλέγονται οι: Σταματία Γκιδίκα, Δημήτρης Παγωνίδης και Δημήτρης Σερμπέζης.

Από τη Δημοκρατική Συνδικαλιστική Πρωτοπορία εκλέγονται οι: Ιωάννης Μπίκος και Δημήτρης Κουκάκης. 

Όσον αφορά την Ε. Ε., από τη ΔΑΚΕ εκλέγεται ο Χρήστος Γερακόπουλος, από τη Δ.Α.Σ./Π.Α.ΜΕ. η Ταμάρα Κοσμίδου και από τη Δημοκρατική Συνδικαλιστική Πρωτοπορία ο Στάθης Στάμος.  

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ δεσμεύεται για “την υπεράσπιση του έργου του δημόσιου υπαλλήλου και την ενίσχυση του δημόσιου τομέα” και καλεί σε κοινούς αγώνες “για την προάσπιση του χαρακτήρα του δημοσίου και για την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στην εργασιακή, οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση”. 

Φωτογραφία της ημέρας

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία