“Δεκάδες τα προβλήματα, μας ήρθαν και οι πλημμύρες” λέει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου η “Ενότητα” και καλεί σε σύσκεψη τους αγρότες της περιοχής, την Τετάρτη 17/12/14 στις 6.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας.

Άλλη μία καλλιεργητική χρονιά τελειώνει με αρνητικό πρόσημο για τους μικρομεσαίους αγρότες, που βλέπουν ασυγκόμιστες παραγωγές που απειλούνται με ολική καταστροφή (βαμβάκια), απλήρωτες σοδειές (τεύτλα), αφανισμό της τευτλοκαλλιέργειας, εξευτελιστικές τιμές, πανάκριβα εφόδια και “βροχή” από χαράτσια και φόρους, μαζί με μειώσεις στις επιδοτήσεις. “Οδηγούν τους μικρούς και μεσαίους αγρότες στη χρεοκοπία”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία και καλεί τους αγρότες του νομού να μην “περιμένουν άλλο με τα χέρια σταυρωμένα, εξαντλώντας την αγανάκτησή τους στα καφενεία”.
Η πλημμύρες των τελευταίων ημερών ήταν, όπως φαίνεται, η χαριστική βολή της φετινής χρονιάς, αφού, εκτός από τις παραγωγές που βυθίστηκαν στα νερά και καταστράφηκαν, δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων είναι επίσης πλημμυρισμένα.
Επιπλέον, οι πλημμύρες αφήνουν πίσω τους μεγάλες ζημιές σε αγροτικές υποδομές, το μέγεθος των οποίων θα φανεί όταν βγουν ξανά στην επιφάνεια τα αντλιοστάσια, οι αγροτικοί δρόμοι, οι γεωτρήσεις κ.α.
“Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, άλλη μία καλλιεργητική χρονιά τελειώνει και μας βρίσκει όλους αντιμέτωπους με τεράστια προβλήματα επιβίωσης”, τονίζει η “Ενότητα” και ζητά από τον αγροτικό κόσμο να ανταποκριθεί στο κάλεσμα για συζήτηση, συντονισμό και αντίσταση στα σχέδια εξόντωσής του.

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία