“Ναι” στις κινητοποιήσεις είπαν οι αγρότες στη σύσκεψη της Ορεστιάδας

Τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν και θα οριστούν χρονικά στο τέλος Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου, στην πανελλαδική σύσκεψη της Λάρισας, αποφάσισαν οι αγρότες που συμμετείχαν στη συνάντηση που διοργάνωσε το βράδυ της Τρίτης (10 Νοεμβρίου 2015) στο εργατικό κέντρο Ορεστιάδας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγου Έβρου “η Ενότητα”.

Όπως τονίστηκε, οι κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος αφού ο αγροτικός κόσμος πλήττεται βάναυσα από τα νέα μέτρα και κυρίως από το “φορολογικό” και το “ασφαλιστικό”. “Δεν έχουμε περιθώρια, πρέπει να αντιδράσουμε μαζικά και δυναμικά, μας καταστρέφουν”, ανέφεραν οι συμμετέχοντες. “Δεν θα έχουμε λεφτά ούτε για να ζήσουμε ούτε για να καλλιεργήσουμε”, είπαν χαρακτηριστικά. Όπως διευκρινίστηκε, η Ομοσπονδία διεκδικεί “αφορολόγητο όριο” και “κλιμακωτή φορολόγηση ανάλογα με το εισόδημα” σε αντίθεση με “κάποιους” μεγαλοαγρότες που, όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, ζητούν αφορολόγητες αποζημιώσεις και επιδοτήσεις και παραμονή της κλίμακας φόρου.

Υπογραμμίστηκε επίσης η αναγκαιότητα μαζικής συμμετοχής στις κινητοποιήσεις, όταν αυτές γίνουν ενώ αποφάσισαν να μην υπάρχει πολυδιάσπαση με πολλά μπλόκα αλλά να οργανωθεί καλά ένα μπλόκο, σε σημείο που θα αποφασιστεί στη συνέχεια.

Στη σύσκεψη, που είχε και στιγμές έντασης, συμμετείχαν αγρότες από την περιοχή Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου, κυρίως από την Κορνοφωλιά.

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία