Β’ ΕΛΜΕ Έβρου: «Κάτω τα χέρια από συνδικαλιστικά δικαιώματα αναπληρωτών και ελαστικά εργαζόμενων»

Την «προκλητική», όπως τη χαρακτηρίζει, ενέργεια του υπουργού Παιδείας να χορηγήσει συνδικαλιστική άδεια στην αναπληρώτρια εκπαιδευτικό-μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ και πρώην πρόεδρο της Β’ ΕΛΜΕ Έβρου, Κική Γιαννάτου, με τη σαφή αναφορά ότι «ο χρόνος της άδειας δε συνιστά χρόνο πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας», καταδικάζει σε ανακοίνωσή της η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου. 

Όπως υποστηρίζει το συνδικαλιστικό όργανο, «η μη προσμέτρηση του χρόνου συνδικαλιστικής άδειας ως εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας στους αναπληρωτές, σημαίνει πιθανή μη επαναπρόσληψή τους τον επόμενο χρόνο».

Η τοπική ΕΛΜΕ θεωρεί τη συγκεκριμένη ενέργεια, «ξεκάθαρη παραβίαση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των αναπληρωτών-ωρομισθίων που οδηγεί ουσιαστικά σε απαγόρευση του συνδικαλιστικού τους δικαιώματος».

Σημειώνει επίσης ότι «η απαράδεκτη στάση του Υπουργείου Παιδείας, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αποτελεί προοίμιο της τακτικής χτυπήματος των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζόμενων. Είναι συμπλήρωμα της επιλογής για την εφαρμογή της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ, της διάλυσης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και όλων των δημόσιων αγαθών, του χτυπήματος του δικαιώματος για μόνιμη και σταθερή εργασία. Την ίδια στιγμή που η εφαρμογή αυτής της πολιτικής και οι μηδενικοί διορισμοί, μετατρέπουν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι των εκπαιδευτικών σε ελαστικά απασχολούμενους, η κυβέρνηση έρχεται να αμφισβητήσει και το δικαίωμά τους στην συνδικαλιστική δράση».

Καταλήγοντας, η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου απαιτεί από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας «να δοθεί η συνδικαλιστική άδεια στη συνάδελφο, όπως έγινε και με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας, δηλ. χωρίς την απειλητική διάταξη της μη αναγνώρισης του χρόνου συνδικαλιστικής άδειας ως χρόνου εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας».

Υπογραμμίζει, τέλος, πως «μόνος δρόμος είναι αγώνας, κυρίως αυτή την περίοδο που η οργάνωση της πάλης των ελαστικά εργαζόμενων αποκτά ιδιαίτερη σημασία και βάρος για τη συνολική διεκδίκηση αξιοπρεπούς, μόνιμης και σταθερής εργασίας».

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία