Έπιασε τόπο η χθεσινή (4/10) προσπάθεια συγκέντρωσης πλαστικών καπακιών, με σκοπό την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων για ΑμεΑ που δεν μπορούν, λόγω οικονομικής αδυναμίας, να καλύψουν τη σχετική δαπάνη.

Τα καπάκια που μαζεύτηκαν στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας και παραδόθηκαν στη μεταφορική εταιρεία «Δημοτίκαλη», που ανέλαβε εθελοντικά να τα μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη, ξεπέρασαν σε βάρος τα 1745 κιλά, ενώ άλλα 300 κιλά θα παραδώσει το νοσοκομείο Διδυμοτείχου, ώστε να συμπληρωθούν οι δύο τόνοι που θα μεταφερθούν την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στην ανακυκλωτική εταιρεία.

Περίπου 500 ήταν οι πολίτες, οι σύλλογοι, οι υπηρεσίες, τα σχολεία, τα καταστήματα εστίασης, τα σούπερ μάρκετ, τα αθλητικά σωματεία και δεκάδες άλλοι φορείς που

ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της εθελοντικής ομάδας γονέων και του συλλόγου ΑμεΑ “Μέριμνα” Ορεστιάδας, που συνεργάστηκαν στη συγκεκριμένη δράση.

Το αντάλλαγμα της μεγάλης αυτής προσπάθειας θα είναι η αγορά ενός σύγχρονου αναπηρικού αμαξιδίου, το οποίο θα παραδοθεί σε άτομο με αναπηρία που διαμένει στην περιοχή Ορεστιάδας.

Να σημειωθεί ότι με τους δύο τόνους που συγκεντρώθηκαν, υπήρχε η δυνατότητα αγοράς δύο απλών αναπηρικών αμαξιδίων, ωστόσο οι διοργανωτές της δράσης στην Ορεστιάδα προτίμησαν να αγοραστεί ένα πιο σύγχρονο, υψηλότερου κόστους, καθώς άλλο ένα σύγχρονο αμαξίδιο έχει παραδοθεί στην εθελοντική ομάδα γονέων από ιδιώτη από την Καβύλη, για να εξυπηρετηθεί ένα ακόμη άτομο με αναπηρία.

Η δράση θα επαναληφθεί το 2016, για να καλυφθούν κι άλλες ανάγκες. 

  • 16
  • 25
  • 28
  • 39
  • 82

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία