Προσυγκέντρωση στις 15/9, αποκλεισμό τελωνείου Κήπων στις 16/9 αποφάσισαν αγρότες και κτηνοτρόφοι

Προσυγκέντρωση στις 15 Σεπτεμβρίου στις Φέρες και αποκλεισμό του τελωνείου των Κήπων στις 16 του μηνός, αποφάσισαν εχθές (30-8-15) αγρότες και κτηνοτρόφοι του νοτίου Έβρου, που συμμετείχαν σε ανοιχτή συνάντηση που προκάλεσαν ο αγροτικός και ο κτηνοτροφικός σύλλογος Αλεξανδρούπολης στο δημοτικό κατάστημα των Φερών. 

Ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος της περιοχής θα «κατεβάσει» τα τρακτέρ στο σημείο όπου συγκεντρώνονται τα αγροτικά μηχανήματα σε κάθε αγροτική κινητοποίηση, και στη συνέχεια, μία ημέρα μετά, θα κατευθυνθεί προς το συνοριακό σημείο διέλευσης των Κήπων, όπου σκοπός των αγροτών και κτηνοτρόφων είναι να το αποκλείσουν συμβολικά. 

Στη χθεσινή συνάντηση, εκτός από το θέμα της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών, που ήδη έχει επιβεβαιωθεί σε δύο εκτροφές του Δέλτα του Έβρου και έχει προκαλέσει τη θανάτωση 141 ζώων, συζητήθηκαν και τα θέματα της αντιπλημμυρικής θωράκισης του νομού, οι καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των αναχωμάτων, το νέο φορολογικό των αγροτών και το υψηλό κόστος παραγωγής που επιβαρύνει τους επαγγελματίες αγρότες. 

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων:

1.     Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015 συγκέντρωση των αγροτικών μηχανημάτων στις κεντρικές πλατείες των οικισμών.

2.     Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015 μετακίνηση των αγροτικών μηχανημάτων από τα σημεία συγκέντρωσης προς το τελωνείο των Κήπων και αποκλεισμός της διέλευσης φορτηγών αυτοκινήτων (δεν θα επηρεαστεί από την κινητοποίηση η διέλευση ΙΧ και λεωφορείων).

3.     Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, ήμερα διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, παράταξη των αγροτικών μηχανημάτων έξω από εκλογικά τμήματα.

4.     Στο χρονικό διάστημα έως την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου συναντήσεις ενημέρωσης με τους εκπροσώπους των κομμάτων.

5.     Στο χρονικό διάστημα έως την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου ενημέρωση με κάθε πρόσφορο μέσο των πολιτών του Έβρου.

Πέρα από τον προγραμματισμό, οι αγρότες που ανταποκρίθηκαν εχθές το κάλεσμα των δυο συλλόγων, παρουσία και εκπροσώπων της ΕΑΣ Διδυμοτείχου, του αγροτικού συλλόγου Σουφλίου, αλλά και κομμάτων, ανέλυσαν «την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά και την ψήφιση των προαπαιτούμενων στην βουλή σε φορολογικό και ασφαλιστικό. Την κατάσταση των αναχωμάτων που παραμένουν ανοιχτά μετά τις πλημμύρες του περασμένου χειμώνα, καθώς και όλες τις εξελίξεις σε ότι αφορά την οζώδη δερματίτιδα των βοοειδών».

Σημειώνεται ότι οι κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στον Έβρο γίνονται σε συνεργασία και συνεννόηση με την Πανελλήνια συντονιστική επιτροπή αγροτών, ενώ τις συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες θα πραγματοποιηθούν ανάλογα μπλόκα σε ολόκληρη τη χώρα. 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία