Διάσωση 69 Σύρων προσφύγων από νησίδα του Έβρου

 Εξήντα εννέα (69) Σύριους πρόσφυγες διέσωσαν εχθές (Παρασκευή 24 Απριλίου 2015) από νησίδα του ποταμού Έβρου, μεταξύ των χωριών Θουρίου- Σοφικού, αστυνομικοί των τμημάτων συνοριακής φύλαξης Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας ενημερώθηκε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης από τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης, τον οποίο είχαν καλέσει οι μετανάστες, για εγκλωβισμένα άτομα που βρίσκονται σε νησίδα του Έβρου και κινδύνευε η ζωή τους. Χρειάστηκαν αρκετές ώρες έρευνας με βάρκες και άλλα μέσα για να εντοπιστούν τελικά το πρωί της Παρασκευής οι εγκλωβισμένοι και στη συνέχεια να στηθεί επιχείρηση διάσωσης στη διάρκεια της οποίας απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια 42 άνδρες, 10 γυναίκες και 17 παιδιά. Τους μετανάστες είχε “παρατήσει” στη νησίδα διακινητής που τους μετέφερε με βάρκες και στη συνέχεια επέστρεψε στην Τουρκία.

Οι πρόσφυγες, μετά την παροχή πρώτων βοηθειών, φαγητού και ρούχων, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Κράτησης του Φυλακίου.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται στα χερσαία σύνορα του Έβρου μια μικρή, σχετικά, αύξηση περιστατικών εισόδου μεταναστών- προσφύγων, χωρίς όμως η αύξηση αυτή να δημιουργεί “προβλήματα διαχείρισης” στις αρχές της περιοχής.

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία