Ετικέτα στο κρέας θέλει να βάλει ο «Θρακών Αμνός»

Τυποποιημένο κρέας ενδιαφέρεται να λανσάρει στην αγορά το επόμενο διάστημα ο κτηνοτροφικός συνεταιρισμός «Θρακών Αμνός».

Όπως λέει στο agronews ο πρόεδρος του ακριτικού συνεταιρισμού, Χρήστος Παρασχούδης «έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και βρισκόμαστε σ’ επαφή με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, γι’ αυτό το λόγο».

Στόχος των ανθρώπων του συνεταιρισμού είναι να πιστοποιήσει το κρέας που παράγουν τα μέλη του αι στη συνέχεια να το συσκευάσει . Αυτό, σε πρώτη φάση θα γίνει πιλοτικά, σε συνεργασία με οκτώ Πομάκους παραγωγούς – μέλη του συν/σμού, που διατηρούν κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην παρθένα οροσειρά της Ροδόπης.

«Ήδη μάλιστα έχουν γίνει συζητήσεις με σφαγεία και συσκευαστήρια της περιοχής, ενώ τελικός στόχος είναι το κρέας να μη φεύγει ατυποποίητο για το τσιγκέλι των κρεοπωλείων», τονίζει ο κ. Παρασχούδης.

Σε μεταγενέστερη φάση ο συνεταιρισμός προτίθεται να εξάγει το κρέας σε διάφορες χώρες του εξωτερικού.

πηγή:agronews.gr

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία