560 πασχαλινά δέματα αγάπης διένειμε η Μητρόπολη Διδυμοτείοχου-Ορεστιάδας και Σουφλίου

Πεντακόσια εξήντα (560) δέματα τροφίμων διένειμε εν όψει του Πάσχα, σε άπορες οικογένειες των περιοχών Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, η Μητρόπολη Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας και Σουφλίου.

Τα δέματα ετοίμασαν οι υπεύθυνοι των Κοινωνικών Παντοπωλείων που λειτουργούν στις δύο πόλεις και η διανομή έγινε τη Μ. Δευτέρα και τη Μ. Τρίτη.

Στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι “η οικονομική κρίση κοστίζει περισσότερο στους φτωχότερους και ασθενέστερους, γιατί απειλεί την ίδια την επιβίωσή τους. Η Εκκλησία μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα δεν μπορεί να αδιαφορήσει. Στο πρόσωπο του κάθε ανθρώπου βλέπει το τιμιώτατο πλάσμα του Θεού, για τη σωτηρία του οποίου ο Χριστός προσέφερε το αίμα Του”. Υπογραμμίζει, τέλος, την “αίσθηση ευθύνης με την οποία η τοπική Εκκλησία προσπαθεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των περιστάσεων”.

Αντίστοιχη πρωτοβουλία ανέλαβε και η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, που διένειμε 450 δέματα με τρόφιμα σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, από τη Λυκόφη μέχρι τη Σαμοθράκη.

Τα δέματα ετοιμάστηκαν με τη συνδρομή των πιστών, “που έδωσαν από το υστέρημά τους στους δίσκους που περιεφέρθησαν στους Ιερούς Ναούς μας κατά τους Α’ Χαιρετισμούς και κατά την Κυριακή των Βαΐων”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη, με την οποία εκφράζει και τις ευχές της για “Καλή Ανάσταση”.

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία