ΕΒΖ: “Ελάτε όποια ώρα της ημέρας, δηλώστε στρέμματα και πάρτε σπόρο...”

Έκκληση προς τους παραγωγούς, να προσέλθουν μέχρι την Τετάρτη 8 Απριλίου στο εργοστάσιο ζάχαρης Ορεστιάδας, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, προκειμένου να δηλώσουν τα στρέμματα που επιθυμούν να καλλιεργήσουν (ακόμη και τις εκτάσεις που σήμερα δεν είναι έτοιμες για σπορά) και να παραλάβουν σπόρο, απηύθυνε το διευθυντής του εργοστασίου, Παράσχος Παρασχούδης, στη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής (5-4-15) με θέμα την ΕΒΖ, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Παρασχούδης τόνισε την ανάγκη να συνεχίσει να λειτουργεί το εργοστάσιο και χαρακτήρισε “πολύ καλή συγκυρία τη φετινή χρονιά” αναφορικά με το εισόδημα που θα μπορούσε να αφήσει στους αγρότες η τευτλοκαλλιέργεια.

Στην ίδια κατεύθυνση και ο μοναδικός, πλέον, γεωπόνος του εργοστασίου, Δημήτρης Φωτιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που προκαλούν οι πλημμύρες, αλλά και στον “καθόλου ευνοϊκό καιρό για σπορά”. Επεσήμανε ωστόσο ότι υπάρχει ενδιαφέρον από αγρότες από πολλές περιοχές του νομού να σπείρουν τεύτλα. Η εκτίμηση της γεωπονικής υπηρεσίας του εργοστασίου είναι ότι με τα σημερινά δεδομένα (βάσει τον “στεγνών” εκτάσεων) υπάρχει η δυνατότητα να καλλιεργηθούν από 10.000-15.000 στρέμματα.

Όσον αφορά τις αιτήσεις που ήδη έχουν κατατεθεί, αυτές αφορούν σε 8.000 στρέμματα περίπου, ωστόσο οι σπόροι που έχουν δοθεί στους παραγωγούς αντιστοιχούν σε 5.000 στρέμματα. 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία