Ενημέρωση αγροτών και επαναλειτουργία του εργοστασίου ΕΒΖ Ορεστιάδας

Εντατικοποίηση των προσπαθειών ενημέρωσης των αγροτών για τα νέα δεδομένα (τιμολόγιο, κάλυψη μεταφορικών κ. α) αναφορικά με την τευτλοκαλλιέργεια και επαναβεβαίωση του αιτήματος για την άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου ζάχαρης Ορεστιάδας, ήταν τα κυρίαρχα ζητήματα που προέκυψαν μετά την 3ωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, 5 Απριλίου 2015, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, με πρωτοβουλία των βουλευτών Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσας Γκαρά, Γιώργου Καΐσα και Δημήτρη Ρίζου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε αναλυτική ενημέρωση για τις προσπάθειες που έγιναν για να κρατηθεί “ζωντανή” η βιομηχανία καθώς, ουσιαστικά, την είχε “σκοτώσει” η προηγούμενη, διορισμένη από ΠΑΣΟΚ- ΝΔ, διοίκηση της βιομηχανίας, που την οδηγούσε στοχευμένα σε πτώχευση και κλείσιμο. Έγιναν αναφορές στη δανειοδότηση της ΕΒΖ για την αποπληρωμή των τευτλοκαλλιεργητών, στη χρηματοδότηση με 30 εκ. Ευρώ, μέσω του “εκκαθαριστή” και της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, στη συγκρότηση νέας διοίκησης και ανακοίνωσης του τιμολογίου που θα ισχύσει για το 2015, με αρκετή, ομολογουμένως, καθυστέρηση.

Οικοδεσπότης και “προεδρεύων” στη σύσκεψη ήταν ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης ενώ συμμετείχαν ο βουλευτής Έβρου της Ν. Δ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, οι δήμαρχοι Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης, Σουφλίου, Βαγγέλης Πουλιλιός, περιφερειακοί σύμβουλοι, οι αντιδήμαρχοι Ορεστιάδας και οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων κ. α.

Αυτό που παρατηρήθηκε και αναφέρθηκε ήταν η... απουσία αγροτών, οι οποίοι ουσιαστικά θα κληθούν να σπείρουν τεύτλα και να “στηρίξουν” την καλλιέργεια και τη λειτουργία του εργοστασίου Ορεστιάδας. “Τα σακάκια δεν σπέρνουν παντζάρια”, ακούστηκε χαρακτηριστικά, στη σύσκεψη η οποία είχε και ολίγον χαρακτηριστικά... “φιέστας”, όσο κι αν δεν ήταν αυτός ο, αρχικός και ευγενής, στόχος... 

  • DSCN0669
  • DSCN0670
  • DSCN0672
  • DSCN0675
  • DSCN0678
  • DSCN0687
  • DSCN0691

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία