Στο αγωνιστικό συλλαλητήριο για την 105η επέτειο του Κιλελέρ συμμετέχει η “Ενότητα”

Με το σύνθημα “συνεχίζουμε τον αγώνα, διεκδικούμε την επιβίωσή μας, τιμάμε το Κιλελέρ” η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου “Η Ενότητα” συμμετέχει στο πανελλαδικό αγωνιστικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί Κιλελέρ την Κυριακή 15 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι.

 

Η “Ενότητα” απευθύνει κάλεσμα στους αγρότες “να τιμήσουν αγωνιστικά την 105η επέτειο του ΚΙΛΕΛΕΡ, συνεχίζοντας με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα τον αγώνα των κολίγων”. Υποστηρίζει επίσης πως “η αλλαγή της κυβερνητικής διαχείρισης δεν σημαίνει ότι τα προβλήματα μειώθηκαν”, αντίθετα θεωρεί ότι “οξύνονται καθημερινά και οδηγούν την αγροτιά σε αδιέξοδα, φτώχεια, εξαθλίωση και αφανισμό”.

Η Ομοσπονδία του Έβρου, σε κοινή γραμμή με την πανελλαδική επιτροπή μπλόκων,καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να μην επαναπαύονται και να μην περιμένουν. “Εμείς, που βγήκαμε στους δρόμους τα προηγούμενα χρόνια, ξέρουμε ότι η επανάπαυση και η αναμονή είναι χάσιμο χρόνου. Οι κατακτήσεις που είχαμε ήταν αποτέλεσμα μαζικών-μαχητικών αγώνων και σκληρών συγκρούσεων. Η ελπίδα για την επιβίωσή μας βρίσκεται στην παραπέρα οργάνωση και δική μας δράση. Οι αγώνες δεν μετριούνται μόνο με το τι παίρνεις στο χέρι κάθε φορά αλλά και αν βάζουν εμπόδια στην αντιαγροτική πολιτική που βιώνουμε, ανακόπτουν την επίθεση στο εισόδημα και την ζωή μας, προετοιμάζουν τους νέους αγώνες ώστε με καλύτερες προϋποθέσεις να διεκδικήσουμε και να ικανοποιήσουμε τα αιτήματα επιβίωσης μας”.

 

Καταλήγοντας, οι επιτροπές των αγροτών υπογραμμίζουν την ανάγκη “οργάνωσης του αγροτικού κινήματος με δυνατούς, μαζικούς, μαχητικούς Αγροτικούς Συλλόγους σε κάθε Νομό, σε κάθε περιοχή, σε κάθε χωριό ή ομάδες χωριών. Αγροτικοί Σύλλογοι που θα λειτουργούν, θα παίρνουν πρωτοβουλίες, θα ενημερώνουν και θα συσπειρώνουν την συντριπτική πλειοψηφία της μικρομεσαίας αγροτιάς, θα οργανώνουν τις διεκδικήσεις και θα οδηγούν σε νίκες. Γι' αυτό δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα, διεκδικούμε τις απώλειες των τελευταίων ετών και βάζουμε προοπτική να αποτινάξουμε τους εκμεταλλευτές μας που μας απομυζούν, την ΕΕ των μονοπωλίων που ξεκληρίζει την μικρομεσαία αγροτιά, συγκεντρώνει την παραγωγή στους λίγους, κάνει ακριβή τη διατροφή του λαού για το κέρδος του καπιταλιστή”.

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία