Η κοινωνική ευαισθητοποίηση για την οδική ασφάλεια και η διαμόρφωση ενός πλαισίου που θα διασφαλίζει την απόδοση σεβασμού και δικαιοσύνης στα θύματα τροχαίων δυστυχημάτων παραμένουν κυρίαρχα ζητήματα συζήτησης και κατά τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων.

Add a comment

Η Αλεξανδρούπολη θα είναι ο πρώτος σταθμός του 2ου EU Jobs and Mobility Roadshow, που θα περάσει από τέσσερις πόλεις της ΑΜΘ, με πρωτοβουλία των περιφερειακών Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Add a comment

Για μία ακόμα εβδομάδα ανέβαλε την ακινησία του ΣΑΟΣ ΙΙ η πλοιοκτήτρια εταιρεία, “με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην τοπική κοινωνία της Σαμοθράκης και ανταποκρινόμενη στο αίτημα των φορέων και των κατοίκων του νησιού”, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της. 

Add a comment

Κυριάρχησαν τα συνθήματα ενάντια στη μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε ΝΑΤΟϊκή βάση και ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, στη συγκέντρωση για την 44η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που οργάνωσε στην Αλεξανδρούπολη το ΠΑΜΕ. 

Add a comment

Την 44η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου τίμησαν το πρωί, στο Ηρώο Ορεστιάδας, η Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου, ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας, σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φοιτητικές παρατάξεις και εκπρόσωποι φορέων.

Add a comment

Την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου “Η Ενότητα” προκαλεί η δίκη δύο μελών της, στις 24 Νοεμβρίου, για τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις στις αρχές του έτους. 

Add a comment

Πριν το τέλος του έτους θα εκπονηθούν οι μελέτες του “master plan” για την αντιπλημμυρική προστασία της Σαμοθράκης και τις υποδομές γεωθερμίας για το νησί, απαντά η Διεύθυνση Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, μαζί με 21 ακόμα βουλευτές, σχετικά με τις «ενέργειες για την αποκατάσταση των δομών της Σαμοθράκης και τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των κατοίκων του, μετά την καταστροφική πλημμύρα».

Add a comment

Συνεχίζεται μέχρι την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου η διανομή φρούτων εποχής από το Πολυκοινωνικό του δήμου Αλεξανδρούπολης. Ωφελούμενοι είναι οι δικαιούχοι του προγράμματος της δωρεάν διανομής οπωροκηπευτικών και ειδικότερα: Add a comment

Μια...μετακόμιση απομένει για να ξεκινήσουν να λειτουργούν τα εργαστήρια της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας Ορεστιάδας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στο πρώην κέντρο “Δήμητρα”, το οποίο παραχωρήθηκε δωρεάν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο, μαζί με τα περίπου 10 στρέμματα που το περιβάλλουν.

Add a comment

Τη συμμετοχή τους θα πρέπει να δηλώσουν μέχρι τις 21 Νοεμβρίου οι σύλλογοι, τα μουσικά σχήματα, οι σχολές χορού και οι θεατρικές ομάδας που θέλουν να έχουν παρουσία στο Πάρκο των Χριστουγέννων, που θα λειτουργήσει και φέτος στην Αλεξανδρούπολη. 

Add a comment

Εκατόν πενήντα τρία ρήγματα αναχωμάτων, τα οποία είχαν προκληθεί την περίοδο 2014-2015, έχουν αποκατασταθεί συνολικά, δύο χρόνια μετά τη χειρότερη πλημμυρική κρίση που έπληξε τον νομό τα τελευταία 10-15 χρόνια.

Add a comment

Εγκαινιάστηκε το πρωί (15/11) το τυροκομείο του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού “Θρακών Αμνός”, στο Νεοχώρι του δήμου Ορεστιάδας.

Add a comment

Η περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βγαίνει από το καθεστώς περιθωριοποίησης και μετατρέπεται σε πόλο εξελίξεων αξιοποιώντας και ισχυροποιώντας την θέση της Ελλάδας στη ΝA Ευρώπη ανέφερε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας τις εργασίες του περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου Αν. Μακεδονίας- Θράκης που διεξήχθη στην Κομοτηνή.

Add a comment

Σε συγκέντρωση “κατά της κυβερνητικής-μνημονιακής-αντιαναπτυξιακής πολιτικής” καλούν τα νομαρχιακά τμήματα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της ΑΔΕΔΥ, σήμερα (14/11) στις 6:30 το απόγευμα στην Κομοτηνή.  

Add a comment

Τους 70 έφτασαν οι φορείς από όλο τον Έβρο, που δήλωσαν συμμετοχή στον “Μαραθώνιο Ζωής για τη Σαμοθράκη”, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στο δημοτικό θέατρο της Αλεξανδρούπολης.

Add a comment

Τα νέα εργαστήρια της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας Ορεστιάδας του Δ. Π. Θ., στις εγκαταστάσεις του πρώην “Κέντρου Δήμητρα”, θα εγκαινιάσει την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου. 

Add a comment

Διαβεβαιώσεις στήριξης της προοπτικής ενίσχυσης της Ε. Β. Ζ. παρείχε σε παραγωγούς και εργαζόμενους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, κατά τη σημερινή επίσκεψή του (13/11) στο Εργοστάσιο Ζάχαρης Ορεστιάδας. 

Add a comment

Στο "αναπτυξιακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση" και την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Κομοτηνή, αναφέρονται με ανακοίνωσή τους οι τοπικές επιτροπές Ροδόπης- Έβρου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υποστηρίζοντας πως "αθρεφτάκια» που έρχεται ως περιοδεύον θίασος να τάξει ο μνημονικός συρφετός στους «ιθαγενείς» της πολύπαθης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης δε μπορούν να αποκρύψουν τη γυμνή πραγματικότητα".

Add a comment

Το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο στην Κομοτηνή με θέμα "Η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη στο προσκήνιο".

Add a comment

Επτά σωματεία και σύλλογοι από τον Έβρο έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν στο περιφερειακό συλλαλητήριο “υποδοχής του πρωθυπουργού”, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 6:30 το απόγευμα στην Κομοτηνή, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται σε ξενοδοχείο της πόλης για την ομιλία του στο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ΑΜΘ. 

Add a comment

Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, απο τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, το τυροκομείο του κτηνοτροφικού συναιτερισμού “Θρακών Αμνός”, στο Νεοχώρι του δήμου Ορεστιάδας.

Add a comment

Φωτογραφία της ημέρας

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία