Ματαιώνεται, τελικά, η τελετή θεμελίωσης του Ιερού Ναού Αγίου Κυρίλλου, που, σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης του Πατριάρχη, επρόκειτο να γίνει στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής (24/09).

Add a comment

Απαγορεύεται μέχρι νεωτέρας η αλιεία, συγκομιδή, διακίνηση και διάθεση στην αγορά ζώντων δίθυρων μαλακίων από τη ζώνη Κ2, που εκτείνεται από τα 300 μ. ανατολικά του λιμένα Μάκρης έως και τα 300 μ. δυτικά του λιμένα Αλεξανδρούπολης και από τη ζώνη Κ3, που ορίζεται από τον ανατολικό βραχίονα του ρέματος Μαΐστρου μέχρι τα 300 μ. δυτικά του ρέματος Λουτρού.

Add a comment

Έντεκα βιβλιοπωλεία της Αλεξανδρούπολης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Πολυκοινωνικού και συνέδραμαν στην πρωτοβουλία προσφοράς διαφόρων σχολικών ειδών σε μαθητές οικογενειών με σοβαρά οικονοιμκά προβλήματα. 

Add a comment

Ένα ακόμα πλήγμα στα κυκλώματα που μεταφέρουν ναρκωτικά από την Ελλάδα στην Τουρκία και αντίστροφα, κατάφεραν οι τελωνειακοί των Κήπων, με τη βοήθεια του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου στη ανίχνευση ναρκωτικών.  

Add a comment

Στη Βουλή έφτασε, με κοινοβουλευτική αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή, προς τους υπουργούς Εργασίας και Υποδομών-Μεταφορών, ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Ρίζος, η υπόθεση των δεδουλευμένων που διεκδικούν 100 εργαζόμενοι στο έργο του “κάθετου άξονα Αρδανίου-Ορμενίου”.

Add a comment

Την έκδοση ενός πιστοποιητικού “Ασφαλούς Διαχείρισης Πλοίων” θα πρέπει να περιμένουν τα σκάφη “Σαμοθράκη 1” της CS Ferries και του “Ζέφυρου” της SAOS Ferries, για να μπορέσουν να συνεχίσουν να εκτελούν τα δρομολόγιά τους. 

Add a comment

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Διδυμότειχο η 15η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών, με πρωτοβουλία του τοπικού συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών “Ειρήνη Χρυσοβαλάντου” και σε συνεργασία με την ΠΟΣΕΑ. 

Add a comment

Κουτοπονηριά; Άγνοια; Εξυπνάδα; Ένα είναι σίγουρο: Αυτοί που προγραμμάτισαν τη “θεμελίωση Ιερού Ναού Αγίου Κυρίλλου” από τον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο κατά την τριήμερη επίσκεψή του στη Νέα Ορεστιάδα, μάλλον δεν του είπαν πως πρόκειται να θεμελιώσει τον Ναό σε ένα δημόσιο χώρο- πάρκο πρασίνου, που δεν ανήκει και δεν έχει παραχωρηθεί στην τοπική εκκλησία, παρά τους “πόθους” που κατά καιρούς και έντονα έχει εκφράσει.

Add a comment

Την 3η Έκθεση Αστρονομίας και Αστροφυσικής Φωτογραφίας θα φιλοξενήσει από τις 3 έως τις 14 Οκτωβρίου το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης,με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης. 

Add a comment

Σε μεγάλη άνοδο βρίσκεται τα τελευταία χρόνια η μελισσοκομία στον Έβρο, ενώ η περιοχή εμφανίζει τις περισσότερες αριθμητικά ιδρύσεις οικογενειακών επιχειρήσεων.

Add a comment

Την αποκατάσταση των ζημιών του θερμοκηπίου-εργαστηρίου του ΕΠΑΛ Ορεστιάδας, ώστε να επαναλειτουργήσει άμεσα για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του τομέα γεωπονίας, ζητά η “Λαϊκή Συσπείρωση” Ορεστιάδας.

Add a comment

Στις 13 και 14 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο ΑΜΘ, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Εν όψει διεξαγωγής του συνεδρίου, η περιφερειακή συντονιστική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς της ΑΜΘ και τους κατοίκους της Περιφέρειας, να καταθέσουν τις απόψεις τους και για το θέμα της εξορυκτικής δραστηριότητας του χρυσού σε Πέραμα και Σάπες, που επιδιώκει η Eldorado Gold.

Add a comment

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 5:30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση μαθητών και εκπαιδευτικών του Λαϊκού Φροντιστηρίου στην Αλεξανδρούπολη. 

Add a comment

Έκκληση σε γονείς, να προσφέρουν τα σχολικά βοηθήματα, τις σχολικές τσάντες, τις κασετίνες και τα άλλα σχολικά είδη που δεν είναι πλέον απαραίτητα στα παιδιά τους, απευθύνει το Πολυκοινωνικό του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Add a comment

Τα αντανακλαστικά της έδειξε η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης-Έβρου Κατά της Εξόρυξης και Μεταλλουργίας Χρυσού, που πιο «έμπειρη» μετά από τόσα χρόνια, φαίνεται να μη φενακίζεται από τα τερτίπια και τις απειλές των εταιρειών. 

Add a comment

Στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να γίνει η ανέλκυση του βυθισμένου περιηγητικού σκάφους «Θεοδώρα», που κάηκε τα ξημερώματα της 9ης Αυγούστου στο λιμανάκι των Θέρμων Σαμοθράκης.

Add a comment

Ακριβώς τρία χρόνια από την προηγούμενη επίσκεψή του στην πόλη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος θα βρεθεί και πάλι στην Ορεστιάδα, πραγματοποιώντας τριήμερη επίσκεψη, με αφορμή την κορύφωση των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο δήμος για το “έτος Στέφανου Καραθεοδωρή”, όπως έχει οριστεί το 2017 για τον δήμο Ορεστιάδας. 

Add a comment

Τροχαίο ατύχημα με σύγκρουση δύο αυτοκινήτων, στο κέντρο της Ορεστιάδας (γωνία Εμμανουήλ Ρήγα με Κωνσταντινουπόλεως) συνέβη λίγο μετά τις 9 το πρωί της Τρίτης (12/9/2017).

Add a comment

Φωτογραφία της ημέρας

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία