Στο Διδυμότειχο βρέθηκε την Κυριακή (26/3) η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, η οποία επισκέφθηκε το Μεγάλο Τέμενος συνοδευόμενη από την γενική γραμματέα του υπουργείου, Μαρία Βλαζάκη, την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου, Χρύσα Καραδήμα, τον δήμαρχο Διδυμοτείχου και τους βουλευτές Νατάσα Γκαρά και Δημήτρη Ρίζο.

Add a comment

Μία πρώτη εικόνα για την πορεία των ερευνών διακρίβωσης των αιτίων της πυρκαγιάς στο Μεγάλο Τέμενος του Διδυμοτείχου έχει ήδη ο εισαγγελέας πρωτοδικών Ορεστιάδας.

Add a comment

Εβδομάδα Αλληλεγύης συνδιοργανώνουν από τις 27 έως τις 31 Μαρτίου το  Περιφερειακό Τμήμα Ορεστιάδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α' βάθμιας Εκπ/σης, η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου και η Ένωση Συλλόγων Γονέων. 

Add a comment

Ενημερωτική εκδήλωση για την καλλιέργεια της ήμερης (βιομηχανικής) κάνναβης (sativa) διοργανώνει τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, στις 10:30 το πρωί στο Πολύκεντρο του Τυχερού η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “Θεογένης”. 

Add a comment

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ανακριτική διαδικασία της Πυροσβεστικής για τη διακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς που προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές στο Μεγάλο Τέμενος του Διδυμοτείχου (Βαγιαζήτ). Το σχετικό πόρισμα, όταν αυτό ολοκληρωθεί, θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Ορεστιάδας. 

Add a comment

Η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (Ε. ΠΟ. Φ. Ε.) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαρτίου στις 11 το πρωί στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου γυναικών Στέρνας.  

Add a comment

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την οποία ζητά ενημέρωση για το «ποια ευρωπαϊκά ταμεία μπορούν να συνεισφέρουν στις δαπάνες αποκατάστασης», κατέθεσε ο επικεφαλής της ομάδας ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Add a comment

Οι νομοί Έβρου και Κορινθίας είναι οι περιοχές που ευνοούνται περισσότερο από την κατανομή των 7,5 εκ. ευρώ για αποζημιώσεις, που θα καταβάλλει την Παρασκευή 24 Μαρτίου ο ΕΛΓΑ.

Add a comment

Αίτημα για την άμεση υλοποίηση Ειδικού Προγράμματος Άμεσης Αποκατάστασης του Τεμένους Διδυμοτείχου υπέβαλαν οι βουλευτές Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΣΥΡΙΖΑ στην υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο μνημείο “αποτελεί σημείο πολιτιστικής αναφοράς όχι μόνο για τους Εβρίτες, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο”. 

Add a comment

Απομακρύνεται προς το παρόν (14.00), και σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής, ο κίνδυνος ανεξέλεγκτης κατάρρευσης του μεταλλικού στέγαστρου που καλύπτει το Μεγάλο Τέμενος του Διδυμοτείχου (Βαγιαζήτ), όπου από τις 3 τα ξημερώματα επιχειρεί πολυάριθμη δύναμη των πυροσβεστικών υπηρεσιών από όλη τη Θράκη, κατορθώνοντας να θέσουν υπό έλεγχο, λίγο μετά τις 7 το πρωί, την εκτεταμένη φωτιά που ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Add a comment

Ενημερωτική εκδήλωση για τα «κρίσιμα σημεία της καλλιέργειας του βαμβακιού και του ηλίανθου» διοργανώνει την Τρίτη 21 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στη Μεγάλη Δοξιπάρα η Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας Ορεστιάδας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Add a comment

Τα ζητήματα που αφορούν το περιφερειακό ιατρείο της Νέας Βύσσας και γενικότερα θέματα παροχής υπηρεσιών Υγείας στους κατοίκους του χωριού θα βρεθούν στο επίκεντρο της ανοιχτής συνάντησης που προκαλεί την Κυριακή 19 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του ναού του Αγίου Γεωργίου, ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Βύσσας.

Add a comment

Το νομοθετικό πλαίσιο και τα νέα δεδομένα στην επισήμανση (ετικέτα) των τροφίμων θα παρουσιαστούν σε ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει την Κυριακή 19 Μαρτίου, στις 11 το πρωί στο Επιμελητήριο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, το περιφερειακό παράτημα ΑΜΘ της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.

Add a comment

Φωτιά ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες στα “Φυτώρια Δολαπτσή”, στην είσοδο σχεδόν της πόλης της Ορεστιάδας, απέναντι από το εργοστάσιο ζάχαρης.

Add a comment

Πάνω από 1600 αιτήσεις αποποίησης κληρονομιάς κατατέθηκαν στα ειρηνοδικεία Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Αλεξανδρούπολης την τετραετία 2013-2016.

Add a comment

Συνδιοργάνωση τεσσάρων φορέων αποτελεί η εθελοντική αιμοδοσία και δειγματοληψία μυελού των οστών που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ορεστιάδα την Παρασκευή 17 Μαρτίου. 

Add a comment

Πέραν της εθιμοτυπίας ήταν η επίσκεψη που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του συλλόγου γυναικών Νέας Βύσσας στον “τοπικό αστυνόμο” που πριν από λίγες ημέρες ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του. 

Add a comment

Μέσα στο καλοκαίρι προτίθεται να προκηρύξει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τη δράση «μείωσης της ρύπανσης του νερού από γεωργική δραστηριότητα», η εφαρμογή της οποίας θα ξεκινήσει το 2018 (φθινοπωρινές καλλιέργειες 2017 και εαρινές καλλιέργειες 2018). 

Add a comment

Θύμα διαδικτυακής απάτης έπεσε ένας 29χρονος, που ενώ πλήρωσε 220 ευρώ για την αγορά ενός κινητού τηλεφώνου που πωλούνταν μέσω αγγελίας σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, παρέλαβε ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο. 

Add a comment

Μετά τις 20 Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσει η σπορά των 4-5 ειδών ρεβυθιού και των τοπικών ποικιλιών φασολιού που θα καλλιεργηθούν πειραματικά σε δύο ξεχωριστές εκτάσεις στις Φέρες, ενός στρέμματος η κάθε μία, προκειμένου να διερευνηθούν επιστημονικά οι αποδόσεις της κάθε ποικιλίας και να εξαχθούν τεκμηριωμένα συμπεράσματα για τα είδη που θα δοκιμαστούν. 

Add a comment

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία