Λαϊκή Συσπείρωση: Δεν άφησαν καμία παραλία ελεύθερη...

Τις χαμένες, ελεύθερες παραλίες της Αλεξανδρούπολης αναζητά η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΛΑ.ΣΥ.) και καταγγέλλει ότι χρόνο με τον χρόνο, εξαιτίας των μισθώσεων σε ιδιώτες, οι καλές παραλίες του δήμου έχουν καταληφθεί από ξαπλώστρες, με αποτέλεσμα  εκατοντάδες ή και χιλιάδες λουόμενοι να χάνουν τη δωρεάν πρόσβαση σε αυτές. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά τη συζήτηση του θέματος στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμουλίου Αλεξανδρούπολης, τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα προς τη δημοτική αρχή και καλώντας την να απαντήσει “γιατί δεν υπερασπίζεται το δικαίωμα των δημοτών στην ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες; Γιατί πρέπει να πληρώνει ο λαός, ακόμα και για ένα μπάνιο και τι προτίθεται να κάνει σχετικά με το ζήτημα”.  

Μεταξύ άλλων, η ΛΑ. ΣΥ. Αναφέρει στην ανακοίνωσή της: 

«Καλά τα κατάφεραν» στην Αλεξανδρούπολη τα τελευταία χρόνια η Κτηματική Εταιρεία, ο ΟΛΑ ΑΕ με τη συνένοχη στάση της  Δημοτικής Αρχής !! Χρόνο με το χρόνο μισθώνουν σε ιδιώτες τις καλές παραλίες του δήμου γιατί έτσι αποκτούν έσοδα και έρχεται η τουριστική ανάπτυξη επιτέλους !! 

Μάλιστα πριν λίγες μέρες η παραλία του ΕΓΝΑΤΊΑ μισθώθηκε στο παρακείμενο ξενοδοχείο που άπλωσε επιπλέον 150 ξαπλώστρες αφήνοντας στους δημότες λίγα μέτρα ελεύθερα. Η παραλία αυτή  αποτελεί για εκατοντάδες ή και χιλιάδες λουόμενους τη μοναδική διέξοδο μέσα στην πόλη με εύκολη πρόσβαση και χωρίς αντίτιμο.

Ήδη η άλλη παραλία κάτω από το Φάρο έχει δοθεί από τον ΟΛΑ ΑΕ σε ιδιώτη. Αλλά και πάνω στον παραλιακό δρόμο ο ΟΛΑ από πέρσι μίσθωσε σε καφετέρια χώρο που φτάνει ως το παραλιακό πάρκο, αφαιρώντας παγκάκια ή απλώνοντας τραπέζια μέσα στα παρτέρια. Το παράδειγμα αυτό ακολουθεί φέτος με όλες τις καφετέριες ως το Φάρο κλείνοντας το πεζοδρόμιο. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τον λαό να υπερασπιστεί το αυτονόητο δικαίωμά του για ελεύθερη πρόσβαση  σε όλες τις παραλίες ΔΩΡΕΑΝ, γιατί είναι περιουσία του! 

Γιατί  δικαίωμα στην αναψυχή και τον τουρισμό  έχει και ο λαός που δεινοπαθεί από την αντιλαϊκή πολιτική και όχι μόνο τα εκατομμύρια των τουριστών που μας διαφημίζουν ότι θα έρθουν φέτος στην Ελλάδα. 

Γιατί πρέπει να είναι αποκλειστική υποχρέωση του κράτους και όχι πεδίο κερδοφορίας ιδιωτικών επιχειρήσεων οι καθαρές και ασφαλείς παραλίες .

Γιατί το δικαίωμα του λαού  να απολαμβάνει τη θάλασσα δεν πρέπει να μπαίνει στη ζυγαριά της ανταποδοτικότητας και της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών, προκειμένου να έρθουν περισσότερα χρήματα στους Δήμους, κάτι για το οποίο η παρούσα Δημοτική Αρχή,  όχι μόνο δεν έχει αντίρρηση, αλλά το επιδιώκει κιόλας”.

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία