70 εκ. ευρώ για παιδικές χαρές, μέχρι 31 Μαΐου οι προτάσεις των δήμων

Με στόχο τη λειτουργία πιστοποιημένων παιδικών χαρών, στη βάση των νέων σύγχρονων κανονισμών ασφαλείας που αυστηροποιούν τις προδιαγραφές για την προστασία των παιδιών, το υπουργείο Εσωτερικών ενεργοποίησε την πρόσκληση, προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, για την «Προμήθεια και Τοποθέτηση Εξοπλισμού για την Αναβάθμιση Παιδικών Χαρών των Δήμων της Χώρας» στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης Δήμων «ΦιλόΔημος ΙΙ».

Τη σχετική απόφαση υπέγραψε την Τρίτη, 13 Μαρτίου, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Το υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους δήμους να προχωρήσουν στην υποβολή προτάσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα αναβάθμισης των παιδικών χαρών, με στόχο την αναβάθμισή τους και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της ψυχαγωγίας των ανηλίκων. Η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει στις 31 Μαΐου 2018 ενώ το πρόγραμμα θα υλοποιείται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Όσο αφορά τις επιλέξιμες δαπάνες αυτές αφορούν την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού των παιδικών χαρών, ασφαλούς δαπέδου και κατάλληλου και επαρκούς φωτισμού.

Αναφορικά με τη χρηματοδότηση ανά δικαιούχο δήμο αυτή διαμορφώνεται με βάση τα εξής κριτήρια:

α) Σε δήμους με μόνιμο πληθυσμό έως 1.500 κατοίκους χρηματικό ποσό 130.000 ευρώ.

β) Σε δήμους με μόνιμο πληθυσμό πάνω από 1.500 κατοίκους:

β1) Χρηματικό ποσό 200.000 ευρώ προσαυξημένο με ποσό ίσο με τον μόνιμο πληθυσμό του δήμου, εφόσον δεν υπάρχει σε αυτόν οικισμός άνω των 5.000 κατοίκων.

β2) Χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο 90% του αθροίσματος των 200.000 ευρώ συν ποσού ίσου με το μόνιμο πληθυσμό του δήμου, εφόσον υπάρχει τουλάχιστον ένας οικισμός άνω των 5.000 κατοίκων. 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία