“Χαλαρώστε λίγο”, κ. Μπαρμπούδη

Ένα “χαλαρώστε” που απηύθυνε με ύφος κάμποσων καρδιναλίων προς τους δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων μειοψηφίας ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του δήμου Ορεστιάδας (Κ. Κ. Π. Α. Α. Δ. Ο.), Αλέξανδρος Μπαρμπούδης, ήταν αρκετό για να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη χθεσινή (27/02) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας. 

Οι ανεξήγητα δηκτικές υποδείξεις του κ. Μπαρμπούδη και το… “υφάκι” κατά τη συζήτηση για το κολυμβητήριο και την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Κ.Κ.Π.Α.Α.Δ.Ο., δεν έμειναν ασχολίαστες από τους επικεφαλής των τεσσάρων παρατάξεων μειοψηφίας. Οι κ. κ. Μαρασλής, Αγγελακούδης, Γκουγκουσκίδου και Γκατζίδης δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους από το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Κ. Κ. Π. Α. Α.Δ. Ο. μεταπήδησε από τη θέση του “απολογούμενου” για την κατάσταση που οδήγησε στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας του κολυμβητηρίου, στη θέση του κατήγορου της “αντιπολίτευσης”.

“Να είμαστε μετρημένοι, γιατί όπως υπάρχουν τα κρατικά μυστικά, έτσι υπάρχουν και τα δημοτικά μυστικά!” (;), είπε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του, προκαλώντας μία δυσκολία στους συμβούλους της μειοψηφίας (πιθανά και της πλειοψηφίας) να καταλάβουν τι ακριβώς εννούσε. “Όλοι εσείς της αντιπολίτευσης παρακολουθείτε το κομμάτι (;) που νομίζετε ότι θα χτυπήσετε τον δήμαρχο και τη δημοτική ομάδα (σ.σ. κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε)… Θεωρώ αδιανόητο για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, να χρησιμοποιούμε κάθε φορά μία δομή και να την αναγκάζουμε προς κλείσιμο από τα συμφραζόμενα, για να εξυπηρετήσουμε τα προσωπικά μας συμφέροντα”, πρόσθεσε ο κ. Μπαρμπούδης, σ’ ένα κρεσέντο ασύνδετων λέξεων, χωρίς ουσιαστικό νόημα.

“Καλό είναι κάποια θέματα να μη “σηκώνονται” σε τέτοιο βαθμό ώστε να δημιουργούνται προβλήματα στους συμπολίτες μας. Κατεβάστε λοιπόν τους τόνους, χαλαρώστε λίγο, γιατί, αλλιώς, μπορεί να κάνουμε και έναν μήνα να δούμε τον ελεγκτικό μηχανισμό στο κολυμβητήριο. Αρχίζω και νομίζω ότι το κάνετε σκοπίμως για να μη λειτουργήσει το κολυμβητήριο....” είπε επίσης ο πρόεδρος του Κ. Κ. Π.Α. Α. Δ. Ο. Η επιθετική τοποθέτησή του, βέβαια, σε τίποτα δε θύμιζε τη συστολή που τον διακατείχε στη συνεδρίαση της 6ης Φεβρουαρίου, όταν η κα. Γκουγκουσκίδου έφερνε στο δημοτικό συμβούλιο τις εκθέσεις του Τμήματος Δημόσιας Υγείας για το κολυμβητήριο. Προφανώς, η στήριξη που του παρείχε στην προηγούμενη συνεδρίαση (13/02) ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης (“μακάρι να είχα άλλους πέντε Μπαρμπούδηδες”), όταν οι παρατάξεις μειοψηφίας ζήτησαν την παραίτηση του κ. Μπαρμπούδη, αναπτέρωσαν το ηθικό του προέδρου του Κ. Κ. Π.Α. Α. Δ. Ο., που εμφανίστηκε “απογειωμένος” στη χθεσινή συνεδρίαση και “επιθετικός”. Τόσο “απογειωμένος” μάλιστα, που προφανώς νόμισε ότι βρίσκεται στο κοινοβούλιο και αναγόρευσε την κ. Γκουγκουσκίδου σε “επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης”! 

Βαγγέλης Μαρασλής: “Αφού μας είπε ο κ. Μπαρμπούδης να χαλαρώσουμε, θα χαλαρώσουμε...”

Με ειρωνικό ύφος σχολίασε τις προτροπές για “χαλάρωση” ο επικεφαλής της παράταξης “Δημοτική Αλληλεγγύη”, Βαγγέλης Μαρασλής. “Αφού μας είπε ο κ. Μπαρμπούδης να χαλαρώσουμε, θα χαλαρώσουμε. Τώρα βέβαια εάν είναι έτοιμο το κολυμβητήριο ή όχι, θα το δούμε. Οι αναμορφώσεις είναι επακόλουθα του προϋπολογισμών στους οποίους δε βάλαμε εκείνα που από την αρχή έπρεπε να βάλουμε. Έτσι και με την κλιματιστική του κολυμβητηρίου που έρχεται σε αυτή την αναμόρφωση. Έπρεπε να τη βάλει (σ. σ. ο κ. Μπαρμπούδης) από την αρχή στον προϋπολογισμό. Πρόκειται για ένα θέμα που ξεκινά από την περίοδο Δαλαμαγκίδη. Η κλιματιστική υπολειτουργούσε μέχρι και τρεις μήνες πριν τις εκλογές του 2014, που δεν μπορούσαμε πια να κάνουμε τίποτα. Έπρεπε λοιπόν να μπει στον προϋπολογισμό από τον πρώτο χρόνο, για να μη δημιουργούνται τα προβλήματα με τις μούχλες. Και για να μη μας λέει (σ. σ. ο κ. Μπαρμπούδης) ότι λαϊκίζουμε, δηλώνω ότι θα ψηφίσω την αναμόρφωση γιατί έτσι γουστάρω...” 

Ηλίας Αγγελακούδης: “Δε θα νομιμοποιήσουμε εμείς τα λάθη σας...”

“Θέλουμε να λειτουργούν οι δομές, αλλά θέλουμε να λειτουργούν σωστά και εσείς δεν το κάνετε αυτό και γι' αυτό φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση”, ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης “Είναι στο χέρι μας”, Ηλίας Αγγελακούδης, απαντώντας στον κ. Μπαρμπούδη. “Δε γίνεται να ξέρετε το πρόβλημα του κολυμβητηρίου, να βλέπετε τη μούχλα και να μην έχετε βάλει την κλιματιστική στον προϋπολογισμό από την αρχή. Τριάμισι χρόνια είστε εκεί, δεν είστε καινούριος. Τα λάθη σας δε θα τα νομιμοποιήσουμε, ούτε  συμμέτοχοι θα γίνουμε σε αυτά. Ελπίζουμε να λειτουργήσει σύντομα το κολυμβητήριο, αλλά είναι δική σας ευθύνη που φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση...” 

Μαρία Γκουγκουσκίδου: “Εσείς ηγείστε του ΚΚΠΑΑΔΟ και κατηγορείτε εμάς για το κολυμβητήριο...”

Στο ίδιο μήκος και η επικεφαλής της παράταξης “Δήμος Ορεστιάδας/Τόπος να Ζω”, Μαρία Γκουγκουσκίδου που καταλόγισε ευθύνες στον κ. Μπαρμπούδη για το γεγονός ότι το κολυμβητήριο δε λειτουργούσε όπως έπρεπε. “Είναι πρωτοφανές να είστε δημοτική αρχή, να ηγείστε του ΚΚΠΑΑΔΟ και να κατηγορείτε εμάς ότι κλείνουμε το κολυμβητήριο. Εσείς έχετε τη διαχείριση, εσείς έχετε το πεπόνι και το μαχαίρι, εμείς λέμε μόνο την άποψή μας. Εσείς δε φροντίσατε να λειτουργεί όπως έπρεπε και για τον λόγο αυτό έκλεισε. Και την αναμόρφωση θα την ψηφίσουμε για να μην αφήσουμε περιθώρια να πείτε αύριο ότι η αντιπολίτευση δεν την ψήφισε γιατί δεν ήθελε να ανοίξει το κολυμβητήριο...”

Σταμάτης Γκατζίδης: “Δεν είμαστε εδώ για να σας χτυπάμε παλαμάκια...”

“Εσείς μπορεί να θέλετε μία βουβή αντιπολίτευση, βολική, να μη θίγουμε θέματα. Εμάς όμως ο κόσμος μας έστειλε εδώ για να κάνουμε και σκληρή αντιπολίτευση και να ζητάμε λύσεις”, σχολίασε ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Σταμάτης Γκατζίδης. “Δεν είμαστε εδώ για να χτυπάμε παλαμάκια και να σας λέμε μπράβο. Και επιτέλους, κ. Μπαρμπούδη, να καταλάβετε ότι εφαρμόζετε και στο ΚΚΠΑΑΔΟ σκληρές μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, που την καθορίζουν οι “από πάνω”. Κι αν πολλές φορές δεν ψηφίζουμε αυτά που φέρνετε, το κάνουμε γιατί δε θέλουμε να γίνουμε συνένοχοι σε αυτή την πολιτική...” 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία