Επιστολή Β. Μαυρίδη στον Α. Τσίπρα για το εργοστάσιο ζάχαρης Ορεστιάδας

Να παρέμβει προσωπικά, ώστε να αποτραπεί “οποιασδήποτε πιθανότητα κλεισίματος του εργοστασίου της ΕΒΖ στον δήμο Ορεστιάδας”, ζητά από τον Πρωθυπουργό, με επιστολή που του απέστειλε, ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης.

Θυμίζει επίσης στον Αλέξη Τσίπρα ότι είχε δεσμευτεί για τη συνέχιση λειτουργίας του εργοστασίου στο πρόσφατο αναπτυξιακό συνέδριο για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που είχε διεξαχθεί στην Κομοτηνή. 

Αναλυτικότερα, ο κ. Μαυρίδης αναφέρει στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό:

“Γνωρίζοντας τη βούλησή σας για εξεύρεση βιώσιμης λύσης σχετικά με τη συνέχιση της λειτουργίας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (Ε.Β.Ζ), για τη διατήρηση της τευτλοκαλλιέργειας στη χώρα και για την απόδοση ευθυνών σε όσους έφεραν την Ε.Β.Ζ σε αυτή την τραγική κατάσταση ( διαδικασία που έχει ξεκινήσει με ενέργειες των ανεξάρτητων ελληνικών δικαστικών αρχών), επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω την αγωνία των τευτλοπαραγωγών, των τευτλοεξαγωγέων, των εργαζομένων της Ε.Β.Ζ ( μόνιμων και εποχιακών), των εργαζομένων σε επαγγέλματα άμεσα εμπλεκόμενα με τη λειτουργία της Ε.Β.Ζ αλλά και όλης της τοπικής κοινωνίας για το «σήμερα» και το «αύριο» της Ε.Β.Ζ.

Η ασυνέπεια στην εκπλήρωση πληρωμών, η αβεβαιότητα για τη φετινή καλλιεργητική περίοδο και η μετάθεση ευθυνών -από το Δ.Σ στην τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ και αντίστροφα- δεν βοηθούν στην εξεύρεση βιώσιμης λύσης.

Με όλο το σεβασμό, ζητώ ΠΛΕΟΝ την προσωπική σας παρέμβαση και ανάληψη πρωτοβουλίας για την υλοποίηση ΌΛΩΝ των απαραίτητων ενεργειών που θα αποτρέψουν οποιαδήποτε πιθανότητα κλεισίματος του εργοστασίου της Ε.Β.Ζ στο Δήμο Ορεστιάδας και θα ενισχύσουν την τευτλοκαλλιέργεια στη χώρα μας.

Είμαι βέβαιος ότι θα τηρήσετε τη δέσμευσή σας αυτή, την οποία εκφράσατε και στο πρόσφατο αναπτυξιακό συνέδριο για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ στην Κομοτηνή”.