Ορεστιάδα: Ένταση για τα"έργα" στο δημοτικό συμβούλιο

“Μπαλωθιές” 31,7 εκ. ευρώ έριξε ο δήμαρχος Ορεστιάδας στη χθεσινή (13/02) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στο πλαίσιο της τακτικής αντιπερισπασμού, που φαίνεται ότι επέλεξε, για να ισορροπήσει τις εντυπώσεις από το θέμα του “κλεισίματος” του κολυμβητηρίου. 

Η τακτική, βέβαια, έγινε αντιληπτή από τους επικεφαλής των παρατάξεων μειοψηφίας “Ορεστιάδα/Τόπος να Ζω” και “Λαϊκή Συσπείρωση”, Μαρία Γκουγκουσκίδου και Σταμάτη Γκατζίδη, που αντέδρασαν εντονότατα όταν ο κ. Μαυρίδης άρχισε να διαβάζει και να αναλύει λίστα 13 προτεινόμενων έργων που αναζητούν ένταξη και χρηματοδότηση, ύψους 31,7 εκ. ευρώ, στη διάρκεια συζήτησης του θέματος που αφορούσε στην τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος. 

Όταν η κα. Γκουγκουσκίδου ζήτησε να μάθει για ποιον λόγο παρουσιάζεται η λίστα αυτή κατά τη συζήτηση ενός διαφορετικού θέματος, έσπευσε να...καταστείλει τις αντιδράσεις ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, με αρκετά έντονο τρόπο και αρκετή δόση ειρωνείας. Όταν μάλιστα ρωτήθηκε αν κάνει το “συνήγορο” του δημάρχου απάντησε πως δεν είναι “συνήγορος αλλά αστυνομικός υπάλληλος…” 

Ακολούθησε η “έκρηξη” του κ. Γκατζίδη, που παρατήρησε ότι “ο κ. Δήμαρχος προσπαθεί να περάσει την εντύπωση ότι στον δήμο Ορεστιάδας γίνεται οργασμός έργων”. 

Ο έντονος διάλογος Καραγιάννη- Γκουγκουσκίδου

Ο διάλογος στο πρώτο έντονο στιγμιότυπο, μεταξύ της Μαρίας Γκουγκουσκίδου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργου Καραγιάννη: 

Μ. ΓΚ.: Δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο τα παρουσιάζετε, είμαστε στο θέμα της τροποποίησης του τεχνικού προγράμματος. 

Γ. Κ.: Νιώθετε λίγο άβολα, κα. Γκουγκουσκίδου; Ακούτε πολλά εκατομμύρια και τρομάζετε; 

Μ. ΓΚ: Είναι αυτά στο τεχνικό πρόγραμμα; Αυτό ρωτάω. Εσείς θέλετε να με ειρωνεύεστε; 

Γ. Κ.: Η εισήγηση του θέματος για το τεχνικό πρόγραμμα έγινε από τον κ. Περιστεράκη. Ο κ. Δήμαρχος θέλει να ενημερώσει τον κόσμο…Εδώ δεν ασχολούμαστε μόνο με δικαστήρια. 

Μ. ΓΚ.: Εσείς κάνετε τον συνήγορο του δημάρχου; 

Γ. Κ.: Εγώ δεν είμαι συνήγορος, κυρία μου, είμαι αστυνομικός υπάλληλος. Εγώ είμαι αστυνομικός υπάλληλος 

Μ. ΓΚ.: Εδώ είστε πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου ή είστε αστυνομικός υπάλληλος; 

Γ. Κ.: Εσεις θα μας φέρετε όλους στα κρατητήρια, με τις άθλιες ενέργειές σας. Δε θα τα καταφέρετε. 

Μ. ΓΚ.: Απαντήστε μου, εάν αυτά που διαβάζει ο κ. Δήμαρχος είναι στο τεχνικό πρόγραμμα. Θα μου απαντήσετε; 

Γ. Κ.: Κα. Γκουγκουσκίδου, αυτά τα “θα απαντήσετε;” να τα κάνετε στα δικαστήρια….Ο Δήμαρχος έχει το νόμιμο δικαίωμα να ενημερώνει τους πολίτες. Απάντησα στα ερωτήματα της...πολιτικής αγωγής; Τώρα θα περιμένω και την αγόρευσή σας εάν θα κριθώ αθώος ή ένοχος…

Σταμάτης Γκατζίδης: “Που είναι αυτά τα έργα; Να πάμε να τα δούμε!”

“Επί μία ώρα προσπαθεί ο κ. Δήμαρχος, με πολλά εκατομμύρια και πολλά έργα που είναι ΓΙΑ ένταξη και για τα οποία ΘΑ ψάξουμε να βρούμε και χρηματοδοτικά εργαλεία και τα οποία ΘΑ γίνουν, ΑΝ γίνουν, να περάσει την εντύπωση ότι εδώ στην ακριτική Ορεστιάδα, στον τόπο που κυριολεκτικά ερημώνει και εγκαταλείπεται, γίνεται οργασμός έργων.  Μα, δεν τα βλέπετε τα έργα; Εγώ, που πηγαίνω από 'δω ως το Τρίγωνο, δε βλέπω κανένα έργο! Τίποτα δε γίνεται στον τόπο μας”, τόνισε ο κ. Γκατζίδης. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, εάν ο δήμος κάνει “έναν τοίχο στα νεκροταφεία και έναν βόθρο στα Δίκαια, αυτά δεν είναι έργα! Τα έργα είναι εκαταμμυρίων και ανάπτυξης, που θα βοηθήσουν την παραγωγή της περιοχής, και όχι τα μπαλώματα σε πέντε τρύπες στους δρόμους. Πάμε αύριο το πρωί να μου δείξετε τις μπουλντόζες σε ένα έργο πνοής. Απορεί και ο κόσμος που μας ακούει: Πού είναι αυτά τα έργα; Να πάμε να τα δούμε…”

Μαυρίδης: “Συνεχίστε στον ρόλο της στείρας αντιπολίτευσης...

“Εμείς θα πορευτούμε στον δρόμο της ειλικρίνειας απέναντι στους δημότες μας, συνεχίστε εσείς τον ρόλο της στείρας αντιπολίτευσης”, ήταν το σχόλιο του Βασίλη Μαυρίδη στο “ξέσπασμα” του Σταμάτη Γκατζίδη, χωρίς όμως να “δείξει” κανένα έργο. “Περιμένετε και θα δείτε πραγματικά έργα και δε θα είναι αυτά που έχετε επιφυλάξεις”, πρόσθεσε ο δήμαρχος Ορεστιάδας. Απευθυνόμενος λίγα λεπτά νωρίτερα στην κα. Γκουγκουσκίδου, ο ίδιος ανέφερε ότι “όσο κι αν κάποιοι θέλουν να μηδενίσουν οποιοδήποτε έργο ή προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους δήμοτες και να τους αποτρέψουν να γνωρίσουν, η πραγματικότητα είναι μία: σειρά έργων συμβασιοποιήθηκε και  εμείς θα συνεχίσουμε με σεμνότητα να προχωράμε τον σχεδιασμό μας….” 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία