Αντιδρά η ΔΑΣ ΟΤΑ Αλεξανδρούπολης στην παραχώρηση σε ιδιώτες της καθαριότητας των σχολείων

Στις “φήμες” περί παραχώρησης της καθαριότητας των σχολείων της Αλεξανδρούπολης, από τον δήμο σε “εργολάβο καθαριότητας” αναφέρεται η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασίας ΟΤΑ (ΔΑΣ ΟΤΑ) Αλεξανδρούπολης, τονίζοντας πως, εφόσον ισχύει κάτι τέτοιο, αυτό αποτελεί “ένα ακόμη βήμα προς την ιδιωτικοποίηση νευραλγικών υπηρεσιών”.

Υποστηρίζει, επίσης, πως αυτό είναι το αποτέλεσμα όταν “υπηρετείς την κυρίαρχη πολιτική της Ε. Ε και της συγκυβέρνησης” που σκοπό έχει να καταργήσει “κάθε δωρεάν παροχή...” με στόχο την ενίσχυση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και την καταπάτηση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων. Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους να αποτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη και με τον αγώνα τους να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Τις τελευταίες μέρες ακούγεται ότι η Δημοτική αρχή της Αλεξανδρούπολης πρόκειται να παραχωρήσει σε εργολάβο την καθαριότητα των σχολείων του Δήμου. Αν αυτό ισχύει αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την ιδιωτικοποίηση νευραλγικών υπηρεσιών και αποτελεί επιβεβαίωση πως όταν ακολουθείς την πολιτική της ανταποδοτικότητας , τη λογική του «ο ρυπαίνων πληρώνει» , όταν υπηρετείς την κυρίαρχη πολιτική ΕΕ και συγκυβέρνησης οδηγείσαι στον εργολάβο .

Σκοπός τους είναι να βάλουν «το χέρι τους στην τσέπη μας» ακόμα πιο βαθιά. Να πληρώνουμε τα πάντα στο όνομα της ανταποδοτικότητας, θέλουν να καταργήσουν κάθε δωρεάν παροχή που είχαμε μέχρι σήμερα, όλα στο βωμό του κέρδους. Στόχος τους να ενισχύσουν όσο περισσότερο γίνεται την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αλλά και να καταπατήσουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων.

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους με τον αγώνα τους να αποτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη και να απαιτήσουν:

Καμιά υπηρεσία στα χέρια επιχειρηματικών ομίλων

Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Κανένας εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του.

Μαζικές προσλήψεις και απορρόφηση όλων των εργαζομένων, με σταθερή σχέση εργασίας, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους, καθώς και νέες αντίστοιχες προσλήψεις για την κάλυψη των αναγκών.

Ένταξη όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Να ληφθούν άμεσα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία των εργαζομένων.

Ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι τα χρόνια της κρίσης.

Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια , θα μας βρούνε μπροστά τους. Δεν θα σας αφήσουμε να παραδώσετε τις υπηρεσίες στους επιχειρηματικούς ομίλους. Συνάδελφοι, ένα δρόμο έχουμε οι εργαζόμενοι , αυτόν του οργανωμένου αγώνα.”

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία