Συναντήσεις Λαμπάκη με Κουρουμπλή, Σκουρλέτη 

Διαβεβαιώσεις για την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού των δύο επιδοτούμενων ακτοπλοϊκών γραμμών, Λαύριο-Σαμοθράκη και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνος-Μυτιλήνη, έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη.

Ο κ. Λαμπάκης έθεσε στον υπουργό και το ζήτημα της αντικατάστασης του ΣΑΟΣ ΙΙ, για το διάστημα που το πλοίο θα περνά από γενική συντήρηση στον Πειραιά. Και για το θέμα αυτό, ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι βούληση του υπουργείου είναι να μη μείνει χωρίς πλοίο το νησί, ώστε να μην υποστούν ζημιά οι κάτοικοι και η αγορά της Σαμοθράκης. 

Όσον αφορά το θέμα της ίδρυσης Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο έθεσε εκ νέου στον υπουργό Ναυτιλίας ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, ο κ. Κουρουμπλής επανέλαβε ότι αποτελεί βούληση και επιλογή του να είναι η Αλεξανδρούπολη έδρα της Ακαδημίας, και για τον λόγό αυτό έχει αναθέσει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης μελέτη για το πλαίσιο διδασκαλίας μαθημάτων που θα αναλάβουν μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου, προκειμένου να κατοχυρωθεί το διδακτικό κομμάτι. 

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στο θέμα της στέγασης της Λιμενικής Ακαδημίας, για την οποία ο κ. Λαμπάκης έχει προτείνει το παλαιό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, την παραχώρηση χρήσης του οποίου έχει εξασφαλίσει η δημοτική αρχή. Σε ανακοίνωση που ακολούθησε της συνάντησης, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης διευκρινίζει ότι σε μία τέτοια περίπτωση, θα είναι αδύνατη η μετεγκατάσταση υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας Έβρου στους συγκεκριμένους χώρους, όχι όμως και της Αστυνομικής Διεύθυνσης. 

Με Σκουρλέτη

 

Ο Βαγγέλης Λαμπάκης συμμετείχε και στην αντιπροσωπεία δημάρχων-μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, που συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη. Η συνάντηση διήρκεσε περίπου τρεις ώρες και μετά την ολοκλήρωσή της, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης διαπίστωσε “σχεδόν πλήρη μεταστροφή του υπουργού σε πολλά δίκαια αιτήματα των δημάρχων αλλά και στον εκλογικό νόμο σε ό,τι αφορά την απλή αναλογική, για την οποία ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα «πειραχθεί» τόσο ώστε να υπάρξει ικανοποίηση και σε αυτό το αίτημα”. Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε την πρόθεση του να μετατεθούν οι δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2019 και η θητεία των παρόντων δημοτικών αρχών να λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2019. 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία