Επιστολή Β. Λαμπάκη προς τον Πρωθυπουργό για την ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη 

Επιμένει ο Βαγγέλης Λαμπάκης στη διεκδίκησή του να ιδρυθεί στην Αλεξανδρούπολη η Λιμενική Ακαδημία.

Μετά από σειρά επαφών, επιστολές και...μηνύματα που επανειλημμένα έστειλε στη διάρκεια του 2017 προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ξεκινά και το 2018 με την ίδια διεκδίκηση, την οποία, αυτή τη φορά, απευθύνει ως αίτημα στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με επιστολή του απέστειλε. 

Η επιστολή κοινοποιείται και στον Παναγιώτη Κουρουμπλή αλλά και στους τέσσερις βουλευτές Έβρου. 

Ο κ. Λαμπάκης αναφέρει συγκεκριμένα στην επιστολή του: 

“Μετά από αρκετές επαφές που είχα με τον Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή με θέμα την ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη, θα ήθελα να σας καταστήσω γνώστη της όλης υπόθεσης, πιστεύοντας ότι κρίνεται απαραίτητη η παρέμβασή Σας, ώστε να υλοποιηθεί η ίδρυσή της με δεδομένη και τη θέληση προς τούτο και του αρμοδίου άνω υπουργού.

Όπως φαίνεται από τον φάκελο της υπόθεσης και τα έγγραφα που έχω την τιμή να σας εγχειρίσω, η προσπάθεια για τη δημιουργία  Λιμενικής Ακαδημίας άρχισε το 2000 και αφού κράτησε αρκετά χρόνια, τελικά αδρανοποιήθηκε.

Επανήλθε η όλη υπόθεση με έγγραφά μου και προσωπικές επαφές με  τον αρμόδιο υπουργό,  ο οποίος αντιλήφθηκε  την κρισιμότητα του εγχειρήματος και με την αγωνία που τον διακρίνει πείσθηκε ότι η Λιμενική Ακαδημία πρέπει να ιδρυθεί και να εγκατασταθεί στην Αλεξανδρούπολη. 

Κύριε Πρωθυπουργέ, 

Η εθνική θωράκιση και η ασφάλειά μας εδώ στη Θράκη επιβάλλει την ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη στέλνοντας μήνυμα σε όποιον επιβουλεύεται την εθνική μας ακεραιότητα, ότι η Θράκη είναι το πιο πολύτιμο κομμάτι της Ελλάδας μας. 

Τέλος η ανάπτυξη του λιμανιού μας, ο LNG , οι συνδυασμένες μεταφορές με την ηλεκτροκίνηση και τη σύνδεσή μας με το Μπουργκάς θα αποτελέσουν μαζί με την ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας την Ελλάδα του αύριο, χρωματισμένη με το μοναδικό ειρηνικό μοντέλο συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων”.  

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία