Β. Μαυρίδης: Συνειδητά δε θα παραβρεθώ στα εγκαίνια του τμήματος Μάνδρα-Ψαθάδες

Απέρριψε την πρόσκληση της “Εγνατίας Οδού” να παραστεί στα εγκαίνια του τμήματος Μάνδρας-Ψαθάδων του κάθετου άξονα Αρδανίου-Ορμενίου ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαυρίδης αναφέρει στην απαντητική επιστολή του προς τον πρόεδρο της “Εγνατίας Οδού” τα εξής:

“Συνειδητά δεν θα παραβρεθώ για τους εξής λόγους: (για τους οποίους βέβαια δεν έχετε την αποκλειστική ευθύνη): 

-Η "ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε." δεν τήρησε τις συμβατικές της υποχρεώσεις για δημιουργία 2 (δύο) ανισόπεδων κόμβων στις 2 (δύο) εισόδους - εξόδους της πόλης της ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ.

 -Για την ολοκλήρωση (;!!) του κάθετου άξονα "αναγκάστηκε" η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. να διαθέσει 38 εκ. ευρώ από το Σ.Ε.Σ. 2014-2020, με αποτέλεσμα να στερηθούν οι κάτοικοι της περιφέρειάς μας ένα τεράστιο ποσό για έργα περιφερειακής ανάπτυξης, ενώ θα έπρεπε το κράτος να αναλάβει την πλήρη χρηματοδότηση του έργου.

-Ο συγκεκριμένος κάθετος άξονας ΔΕΝ πληρεί καμία προδιαγραφή ενός σύγχρονου Ευρωπαϊκού οδικού δικτύου (π.χ. είναι ανεπίτρεπτη η μη ύπαρξη δύο ανεξάρτητων ρευμάτων κυκλοφορίας). 

Τέλος, δεν θα μπορούσα να παραβρεθώ σε "εγκαίνια" ενός δρόμου, στον οποίο, με τεράστιες ευθιινες των κυβερνήσεων της τελευταίας εικοσαετίας, έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες συμπολίτες μας. Δεν είναι ώρα για να πραγματοποιείτε “φιέστες” εγκαινίων αλλά η στιγμή που το κράτος οφείλει μία τεράσια συγνώμη στους πολίτες του Έβρου”. 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία