Εγκρίθηκαν 4,7 εκ. ευρώ για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης Αλεξανδρούπολης

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ (2014-2020), με συνολικό προϋπολογισμό 4.724.991 ευρώ, εντάχθηκαν τρία νέα έργα ανάπλασης της παραλιακής ζώνης Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα έργα διαμόρφωσης της παραλίας, ανάπλασης της δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμένα, και επέκτασης του ποδηλατόδρομου και διαμόρφωσης νέου χώρου στάθμευσης, τα οποία είχαν υποβληθεί από τον δήμο Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. 

Αναλυτικά τα έργα: 

Το πρώτο έργο «Διαμόρφωση χώρου παραλίας στην Αλεξανδρούπολη», προϋπολογισμού 1.192.201,86 ευρώ, προβλέπει την αποκατάσταση του τοπίου της παραλιακής ζώνης και την περιβαλλοντική αναβάθμιση μιας έκτασης 7265 τετραγωνικών μέτρων με τη δημιουργία χώρων πρασίνου, παιδικής χαράς και ξύλινου διαδρόμου περιπάτου καθώς και τον ανασχεδιασμό του χώρου εστίασης και αναψυχής με την κατασκευή περγκολών. Όλες οι παρεμβάσεις θα εξασφαλίζουν την προσβασιμότητα σε άτομα με αναπηρία.

Το δεύτερο έργο «Ανάπλαση δυτικής χερσαίας ζώνης λιμένα Αλεξανδρούπολης», προϋπολογισμού 2.332.789,63 ευρώ, προβλέπει τη διαμόρφωση μιας έκτασης 43 στρεμμάτων της παραλιακής ζώνης με την εγκατάσταση δικτύου φωτισμού, ύδρευσης και άρδευσης καθώς και την κατασκευή ποδηλατόδρομου και παράλληλου διαδρόμου για τρέξιμο μήκους 560 μέτρων, πεζόδρομου μήκους 500 μέτρων με ενσωματωμένη λωρίδα για άτομα με μειωμένη όραση, πίστας skateboard 880 τετραγωνικών μέτρων, γήπεδων για handball και beach volley, παιδικής χαράς και εγκαταστάσεων σκίασης.

Το τρίτο έργο «Επέκταση ποδηλατοδρόμου και διαμόρφωση νέου χώρου στάθμευσης», προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, προβλέπει την κατασκευή ποδηλατοδρόμου διπλής κατεύθυνσης συνολικού μήκους 1,44 χλμ. που θα εκτείνεται από την συμβολή της παραλιακής οδού με την Λεωφόρο Δημοκρατίας ως την είσοδο του λιμένα. Προβλέπεται επίσης η διαμόρφωση υπαίθριου χώρου στάθμευσης 7.000 τετραγωνικών μέτρων δυτικά του γηπέδου "Φώτης Κοσμάς", χωρητικότητας 115 θέσεων, καθώς και επέκταση της πλατείας του φάρου σε επιφάνεια 800 τετραγωνικών μέτρων.

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία