Μαρία Γκουγκουσκίδου: “η δημοτική αρχή αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων...”

Με ανάρτησή της στο f/b, η επικεφαλής της παράταξης “Δήμος Ορεστιάδας/Τόπος να Ζω” ασκεί σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή για τις απεντάξεις των πέντε έργων από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, τονίζοντας ότι “χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία εκσυγχρονισμού του αρδευτικού εξοπλισμού του δήμου”. 

Στην αναρτησή της η κα. Γκουγκουσκίδου αναφέρει συγκεκριμένα: 

“Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο της 21ης Νοεμβρίου 2017 η δημοτική αρχή μάς ζήτησε να αποδεχθούμε την απόφαση απένταξης έργων του Δήμου Ορεστιάδας από το Πρόγραμμα "Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013".

Πρόκειται για 5 έργα, συνολικού ύψους 3.058,683 ευρώ, τα οποία αφορούν: προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού αυτοματοποίησης αρδευτικών αντλιοστασίων βόρειας περιοχής, προμήθεια και τοποθέτηση ηλεκτρονικής υδροληψίας με υδρόμετρο και κάρτα μνήμης σε αρδευτικές γεωτρήσεις σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ορεστιάδας, προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού αυτοματοποίησης αρδευτικών αντλιοστασίων βόρειας και νότιας περιοχής Άδρα του Δήμου Ορεστιάδας, προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού αυτοματοποίησης αρδευτικών αντλιοστασίων περιοχής Βάλτου - Νεοχωρίου - Στέρνας του Δήμου Ορεστιάδας και προμήθεια και αντικατάσταση των αντλητικών συγκροτημάτων γωνιακής μετάδοσης των αρδευτικών γεωτρήσεων στο Δήμο Ορεστιάδας.

Κατά την ημερομηνία της ανάληψης των καθηκόντων της (1-9-2014) η δημοτική αρχή είχε 5 έτοιμες μελέτες για τα έργα αυτά και το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να διενεργήσει 5 διαγωνισμούς έως τις 31-12-2015. Κι όμως η δημοτική αρχή δεν κατάφερε να διενεργήσει αυτούς τους διαγωνισμούς, τα έργα απεντάχθηκαν και τα χρήματα χάθηκαν για τον Δήμο Ορεστιάδας. Χάθηκε δε μια μεγάλη ευκαιρία εκσυγχρονισμού του αρδευτικού εξοπλισμού του Δήμου μας, ο οποίος όλοι γνωρίζουμε πόσο μεγάλη σημασία έχει για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας. Ακόμα μια ευκαιρία λοιπόν χαμένη για τον Δήμο Ορεστιάδας, όπως πριν λίγο καιρό είχε χαθεί και η ευκαιρία διεκδίκησης των 8.500.000 ευρώ για το σχέδιο στρατηγικών βιώσιμης αστικής ανάπτυξης. Δυστυχώς, μέρα με τη μέρα η παρούσα δημοτική αρχή αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Απέτυχε να διαχειριστεί ακόμα και τις πιο απλές διαγωνιστικές διαδικασίες. Απέτυχε να απορροφήσει ακόμα και τις χρηματοδοτήσεις που της χαρίστηκαν. Μοιάζει ανήμπορη να διοικήσει τον Δήμο Ορεστιάδας και να του προσδώσει την θέση που του αξίζει”.