Μελέτες έργων ύψους 7,7 εκ. ευρώ κατέθεσε ο δήμος Αλεξανδρούπολης 

Ξεπερνά τα 7,5 εκ. ευρώ ο συνολικός προϋπολογισμός τεσσάρων έργων του δήμου Αλεξανδρούπολης, των οποίων οι ολοκληρωμένες μελέτες υποβλήθηκαν για αξιολόγηση στην ειδική υπηρεσία διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας ΑΜΘ. 

Υψηλότερου προϋπολογισμού είναι το έργο ανάδειξης και αξιοποίησης των ιστορικών αποθηκών του ΟΣΕ στο λιμάνι, το οποίο περιλαμβάνει την αποκατάσταση και μετατροπή τους σε εκθεσιακό χώρο και κινηματοθέατρο αλλά και την ανέγερση ενός νέου κτιρίου στη θέση 2, για τη δημιουργία χώρων εστίασης και cafe. Ο προϋπολογισμός του είναι 2.950.000 ευρώ. 

Το δεύτερο έργο αφορά στην επέκταση του ποδηλατόδρομου και τη διαμόρφωση υπαίθριου χώρου στάθμευσης, προϋπολογισμού 1. 200.000 ευρώ, το τρίτο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση χώρου παραλίας στην Αλεξανδρούπολη, προϋπολογισμού 1.192.200 ευρώ, και το τέταρτο την ανάπλαση της δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμένα, προϋπολογισμού 2.332.790 ευρώ. 

Μετά την αξιολόγηση των ολοκληρωμένων μελετών που κατατέθηκαν, θα ακολουθήσει η διαγωνιστική διαδικασία ανάδειξης των εργολάβων αναδόχων των τεσσάρων έργων, που περιλαμβάνονται στις “Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης” (Σ.Β.Α.Α.) του δήμου Αλεξανδρούπολης και πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ. 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία