Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στον δήμο Ορεστιάδας-το πρόγραμμα δράσεων 

Με δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης μέσα στην πόλη θα γιορτάσει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας ο δήμος Ορεστιάδας. 

Το φετινό θέμα της ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας, από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, έχει θέμα την “καθαρή, συνεργατική και έξυπνη κινητικότητα”, αναδεικνύοντας τους βιώσιμους τρόπους μεταφοράς και την εισαγωγή τους στις τοπικές κοινωνίες. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος Ορεστιάδας έχει προγραμματίσει συγκεκριμένες δράσεις και τη διεξαγωγή ημερίδας, στις 20 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. με θέμα το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του δήμου Ορεστιάδας. 

Ομιλητές θα είναι:   

Ο Παύλος Κράβαρης, Πολεοδόμος- Χωροτάκτης Μηχανικός, MSc, στέλεχος της εταιρείας συμβούλων LEVER, που θα παρουσιάσει το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του δήμου Ορεστιάδας. 

Ο Πολύκαρπος Καρκαβίτσας, Πολεοδόμος- Χωροτάκτης Μηχανικός, Συγκοινωνιολόγος MSc, στέλεχος της εταιρείας συμβούλων LEVER,που θα αναφερθεί στα συστήματα ελεγχόμενης στάθμευσης και τις δυνατότητες εφαρμογής τους στην πόλη της Ορεστιάδας. 

Ο Χρήστος Λεβέντης, Ιατρός πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου «ΡΗΣΟΣ», που θα αναπτύξει το θέμα “κυκλοφοριακή αγωγή και ποδήλατο στην Ορεστιάδα”. 

Ο Ιωάννης Τσομπανίδης, Οικονομολόγος, στέλεχος του Δήμου Ορεστιάδας που θα μιλήσει για τη σήμανση μονοπατιών του ορεινού όγκου του Δήμου Ορεστιάδας και τις δυνατότητες ανάδειξής τους. 

Το πρόγραμμα των υπολοίπων δράσεων: 

Δήλωση διάσημων προσώπων για παρότρυνση των πολιτών να κυκλοφορούν με ποδήλατο ή πεζή. Το βίντεο των δηλώσεων θα μεταδίδεται καθ’ όλη την εβδομάδα στη Δημοτική Τηλεόραση, στην ιστοσελίδα του Δήμου και στα μέσα δικτύωσης.

Ηλεκτρονικά μηνύματα σε υπαλλήλους να κινούνται με τα πόδια ή με το ποδήλατο για τη δουλειά. 

Τοποθέτηση stand ποδηλάτων μπροστά στο Δημαρχείο

Οργάνωση συζήτησης στη Δημοτική Τηλεόραση για τα οφέλη του βαδίσματος και του ποδηλάτου. Τακτική μετάδοση από την Δημοτική Τηλεόραση, την ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου πληροφοριών για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Μεταφορά στο ελεύθερο δίκτυο του Δήμου με την είσοδο, πληροφορίες για βιώσιμη αστική κινητικότητα.

Συνεργασία με τα σχολεία Α’θμιας εκπαίδευσης για την υλοποίηση της δράσης ζωγραφικής, με θέμα το ποδήλατο και το βάδισμα. Οι καλύτερες ζωγραφιές μαθητών της πέμπτης και της έκτης τάξης θα πάρουν έπαινο από το Δήμο και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα.

Επιπρόσθετες πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας:

http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=879&language=el-GR

και στον σχετικό διαδικτυακό τόπο της Ε.Ε.:               

http://www.mobilityweek.eu/ 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα δράσεων στον δήμο Ορεστιάδας δίνονται από τον Βλάση Καλεντζίδη στο τηλεφωνο 2552350360. 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία