Είναι στο χέρι μας: Συνέδριο Ειρήνης με πολύ καφέ, φαγητό, και λίγο ναζισμό!
Δεν πέρασαν... "απαρατήρητα" και ασχολίαστα τα γεύματα, οι καφέδες, τα τσάγια, οι χοροί και η "χαλαρή μουσική" (!) που περιελάμβανε το πρόγραμμα της ετήσιας τακτικής συνέλευσης της Διεθνούς Ένωση Πόλεων Αγγελιοφόρων της Ειρήνης, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ορεστιάδα και οι άνευ θεματολογίας συνεδριάσεις που έγιναν. Η παράταξη του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας "Είναι στο χέρι μας" σχολίασε τη διοργάνωση και το πρόγραμμά της αποδίδοντας "προχειρότητα" στο δήμο Ορεστιάδας, αφού θεωρεί ότι η συνέλευση απαξιώθηκε ενώ στέκεται και στην παρουσία του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη, σε εκδήλωση παραδοσιακών χορών...
Αναλυτικά το σχόλιο της παράταξης "Είναι στο χέρι μας":
 
Αξιομνημόνευτη είναι η προχειρότητα με την οποία χειρίστηκε ο δήμος Ορεστιάδας, το ζήτημα της διοργάνωσης του συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης Πόλεων Αγγελιοφόρων της Ειρήνης, το διάστημα 6-9 Σεπτεμβρίου. Ένα τετραήμερο που χαρακτηρίστηκε από μία ατέρμονη εναλλαγή καφέ και φαγητού για τους προσκεκλημένους, με συνεδριάσεις χωρίς θεματολογία (τουλάχιστον ο δήμος δεν το θεώρησε σημαντικό να την συμπεριλάβει στο πρόγραμμα), σε ένα χώρο περιορισμένης χωρητικότητας, χωρία καμία προσπάθεια προώθησής τους.
Η πλήρης όμως απαξίωση αυτού του Συνεδρίου ήρθε με την κίνηση του δήμαρχου να προσκαλέσει στην επίδειξη παραδοσιακών χορών που περιελάμβανε το πρόγραμμα, έναν κατεξοχήν ακροδεξιό πολιτικό, υμνητή του ναζισμού και αρνητή του ολοκαυτώματος, τον Άδωνι Γεωργιάδη. Και όλα αυτά σε μια εκδήλωση που υποτίθεται πως θα προωθούσε την ειρήνη και τη φιλία των λαών! Θέλουμε να επισημάνουμε στη δημοτική αρχή ότι οι εκδηλώσεις του Δήμου δεν προσφέρονται για εσωκομματικές δημόσιες σχέσεις και ειδικά με ανθρώπους που έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την "υπογραφή" τους σε αποφάσεις που έχουν υποβαθμίσει τόσο πολύ την περιοχή μας, όπως είναι η κατάργηση της αυτονομίας του νοσοκομείου του Διδυμοτείχου.

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία