Ορεστιάδα: POS σε δημαρχείο, σφαγεία, ΚΚΠΑΑΔΟ και ΔΗΚΕΠΑΟ

Την εγκατάσταση τερματικών αποδοχής καρτών (POS), στο δημαρχείο, στα δημοτικά σφαγεία, στο Κ.Κ.Π.Α.Α.Δ.Ο. και στη ΔΗΚΕΠΑΟ, αναμένεται να εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας σε συνεδρίασή του, την Πέμπτη 24 Αυγούστου στις 8 το βράδυ. 

Το συμβούλιο καλείται να εγκρίνει και το αίτημα της Διεύθυνσης Β' βαθμιας Εκπαίδευσης Έβρου για τη διάθεση 28 θέσεων μαθητείας στον δήμο Ορεστιάδας για ισάριθμους αποφοίτους του ΕΠΑΛ (μεταλυκειακού έτους). 

Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν επίσης τα θέματα διοργάνωσης από τον δήμο Ορεστιάδας του διεθνούς συνεδρίου “Πόλεις Αγγελιοφόροι της Ειρήνης” αλλά και η συνδιοργάνωση του 18ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ν. Ορεστιάδας. Τέλος, το συμβούλιο θα επικυρώσει τον ορισμό της επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους εν όψει της κατεδάφισης του πολιτιστικού κέντρου-”κουφαριού”, που βρίσκεται δίπλα στο κτίριο που συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο. 

Αναλυτικά τα 8 θέματα της συνεδρίασης: 

1.Έγκριση τοποθέτησης τερματικών αποδοχής καρτών (POS). Εισηγητής: ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτριος Πάλλας.

2.Διάθεση – Καθορισμός αριθμού θέσεων μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑΛ – Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας για απασχόληση στον Δήμο Ορεστιάδας κατά το σχολικό έτος 2017-2018. Εισηγητής: ο Δήμαρχος Βασίλειος Μαυρίδης.

3.Έγκριση συνδιοργάνωσης από το Δήμο Ορεστιάδας και το Θρακικό Κέντρο Πολιτισμού ΔΙΟΝΥΣΟΣ  του 18ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας που θα πραγματοποιηθεί από 27/8 έως και 4/9/2017 και έγκριση των δαπανών. Εισηγητής: ο Δήμαρχος Βασίλειος Μαυρίδης.

4.Έγκριση διοργάνωσης του διεθνούς συνεδρίου «ΠΟΛΕΙΣ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ» έτους 2017 και έγκριση των δαπανών. Εισηγητής: η  Δημοτική Σύμβουλος Αναστασία Γκαϊδατζή. 

5.Έγκριση επιχορήγησης Συλλόγου Γυναικών Βάλτου έτους 2017. Εισηγητής: ο Δήμαρχος Βασίλειος Μαυρίδης.

6.Έγκριση μελέτης, τευχών και όρων δημοπράτησης και συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού του έργου: «Παρεμβάσεις στην Πλατεία Πτελέας». Εισηγητής: ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Ιωάννης Περιστεράκης.  

7.Ορισμός επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους για το έργο: «Κατεδαφίσεις δημοτικών κτιρίων Ορεστιάδας». Εισηγητής: ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Ιωάννης Περιστεράκης.     

8.Έγκριση μετακίνησης αιρετών και διάθεση πίστωσης. Εισηγητής: ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτριος Πάλλας.

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία