Λαϊκή Συσπείρωση: “Φερετζές 7.000 ευρώ ο δικαστικός αγώνας του δήμου Ορεστιάδας για τα διόδια...”

“Φερετζέ” χαρακτηρίζει η “Λαϊκή Συσπείρωση” Ορεστιάδας την απόφαση των δημάρχων Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης και Καβάλας να “συνεχίσουν δικαστικά τον αγώνα κατά των μετωπικών διοδίων στην ΑΜΘ”. 

Η παράταξη τους κατηγορεί ότι “προσπαθούν να κρύψουν την συμφωνία τους με την τοποθέτηση διοδίων”, όπως ανέφερε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σταμάτης Γκατζίδης, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, το οποίο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την αμοιβή των “εξειδικευμένων νομικών συμβούλων για τον χειρισμό της υπόθεσης”. 

“Μια πρόταση που υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία και θα στοιχίσει στο ταμείο του Δήμου 7 χιλιάδες ευρώ”,  σχολιάζει στην ανακοίνωσή της η “Λαϊκή Συσπείρωση”, και τονίζει ότι “η απόφαση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια που κάνουν τα τοπικά στελέχη της Ν.Δ , του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, που δραστηριοποιούνται στην Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση, να μη χρεωθούν την αντιλαϊκή πολιτική, που παραδίδει τους οδικούς άξονες στους επιχειρηματικούς ομίλους, για ακόμα περισσότερα κέρδη”.

Η παράταξη χαρακτηρίζει “ταξική” την πολιτική αυτή και υποστηρίζει ότι “στην ουσία, όσοι είτε με δικαστικές σκιαμαχίες, είτε ζητώντας αναλογικά διόδια στη θέση των μετωπικών, συμφωνούν με την στρατηγική επιλογή ιδιωτικοποίησης των αυτοκινητοδρόμων και το ξεζούμισμα του ελληνικού λαού με τα χαράτσια των διοδίων. Και όλα αυτά την ώρα που όλοι γνωρίζουν ότι στην ΕΕ σχεδιάζουν την γενίκευση των διοδίων με επιβολή ψηφιακών χρεώσεων ανά χιλιόμετρο σε επιβατηγά και φορτηγά «για την αύξηση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των συστημάτων διοδίων», η οποία μάλιστα βαφτίζεται «εκσυγχρονισμός της κινητικότητας και των μεταφορών στην Ευρώπη».

Καταλήγοντας, η “Λαϊκή Συσπείρωση” καλεί “σε αγώνα για την κατάργηση των διοδίων, τη διεκδίκηση ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης, με λαϊκή εξουσία και οικονομία και τη δημιουργία ενιαίου φορέα διαχείρισης των οδικών αξόνων της χώρας μας”.

Φωτογραφία της ημέρας

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία