Ενοχλήσεις, “καρφιά” και 3 εκ. ευρώ για τα αντιπλημμυρικά του Έβρου μέσω INTERREG

Δεν κρύβουν την ενόχλησή τους στην Περιφέρεια ΑΜΘ για τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι ανακοινώσεις για τα αντιπλημμυρικά έργα του Έβρου, τα οποία περιλαμβάνονται σε πρόταση που πρόκειται να υποβληθεί προς ένταξη στο INTERREG Ελλάδα-Βουλγαρία, μαζί με τα αντίστοιχα έργα που σχεδιάζονται για τον Στρυμόνα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός θα ανέλθει σε 17 εκ. ευρώ και οι παρεμβάσεις θα αφορούν και τις δυο χώρες 

Τα δημοσιεύματα που αναφέρονταν στη χθεσινή (2/9) σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια Κεντικής Μακεδονίας με θέμα την κατάρτιση της κοινής πρότασης έργων στους δύο ποταμούς, έκαναν λόγο για παρουσία και εκπροσώπων της περιφέρειας ΑΜΘ στη συγκεκριμένη σύσκεψη, ωστόσο αυτό διαψεύδεται από την ΠΑΜΘ, που σε σημερινή ανακοίνωσή της μιλά για μη παρουσία παραγόντων της στη συνεδρίαση, λόγω της “εκ παραδρομής μη ειδοποίησης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας”.  

«Δεν παρευρεθήκαμε στην παρουσίαση του Προγράμματος, γιατί δεν γνωρίζαμε, δεν είχαμε ειδοποιηθεί”, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, Γιώργος Παυλίδης, τονίζοντας ότι 'ο Έβρος δεν είναι επικοινωνιακό παιχνίδι, είναι πραγματικότητα».

Όσον αφορά τα έργα του Έβρου που πρόκειται να ενταχθούν στο INTERREG, είναι τα εξής:  

-Έργα ενίσχυσης υφιστάμενων αντιπλημμυρικών δομών περιοχής δήμου Ορεστιάδας, προϋπολογισμού 1.250.000 €.

-Παρεμβάσεις δομικής ενίσχυσης αναχωμάτων ποταμών Έβρου και παραποτάμων της περιοχής δήμου Διδυμοτείχου, προϋπολογισμού 750.000 €.

-Υλοποίηση τεχνικών έργων βελτίωσης- δομικής ενίσχυσης αντιπλημμυρικών υποδομών περιοχής Δήμου Σουφλίου, προϋπολογισμού 600.000 €.

-Ενίσχυση αναχωμάτων με λιθορριπές- σαρζανέτια περιοχής Φερών δήμου Αλεξανδρούπολης, προϋπολογισμού 400.000 €.

“Πρόκειται για έργα που είχε διαπραγματευτεί η ίδια η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, μετά από πολλές συναντήσεις με την Κοινή Τεχνική Γραμματεία του προγράμματος ΕΛΛΑΔΑ- ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ στην Θεσσαλονίκη”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΑΜΘ, στην οποία υπογραμμίζεται επίσης πως “η Περιφέρεια θα συνεχίσει να ενδιαφέρεται για κάθε πρόγραμμα και δεν θα αφήσει ανεκμετάλλευτο κανένα”.  

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία