Στην Ορεστιάδα η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου στις 3 & 4 Μαΐου

Στην Ορεστιάδα θα βρίσκεται στις 3 και 4 Μαΐου η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου, στο πλαίσιο του προγράμματος δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου που υλοποιεί η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία σε συνεργασία με την Κ. Ε. Δ. Ε.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες ηλικίας άνω των 40 ετών, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν το κόστος εξέτασής τους σε ιδιωτικό εργαστήριο, δεν έχουν εξεταστεί τους τελευταίους 12 μήνες, δεν έχουν ιστορικό καρκίνου του μαστού και δεν έχουν υποβληθεί σε αισθητική επέμβαση στη συγκεκριμένη περιοχή. Τα ραντεβού για τον προληπτικό έλεγχο στην Κινητή Μονάδα θα κλείνονται τηλεφωνικά (2552350334 και 2552350352, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι) μέχρι τις 26 Απριλίου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αναγκαία η πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 5.000.

Παρ' όλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και η ποιότητα τους θα επηρεαστεί ελάχιστα.

Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη προέκυψε ως αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Ο πρώτος ήταν οι σημαντικές πρόοδοι της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις. Ο δεύτερος, και πολύ σημαντικός, είναι πως ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία.

Ο μαστογραφικός έλεγχος συνιστάται να ξεκινάει από την ηλικία των 40 ετών.

Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία