«Η Διοίκηση του Π.Γ.Ν. Έβρου στηρίζει την Πανεπιστημιακή Αιματολογική Κλινική»

“Μόνο μετά την πρόσληψη άλλου αιματολόγου θα υλοποιηθεί η απόφαση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Μακεδονίας-Θράκης) για την τρίμηνη απόσπαση της επιμελήτριας ειδικής αιματολόγου της Αιματολογικής Κλινικής Αλεξανδρούπολης”.

Αυτό απαντά ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Δημήτρης Αδαμίδης, στον διευθυντή της Αιματολογικής Κλινικής, Ιωάννη Κοτσιανίδη, που εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις επιπτώσεις στη λειτουργία της κλινικής από την έγκριση μετακίνησης της γιατρού στο Θεαγένειο της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Κοτσιανίδης, σε ανοιχτή επιστολή του, έκανε λόγο για “απροειδοποίητη και χωρίς καμία συνεννόηση απόφαση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας”, η υλοποίηση της οποίας θα δημιουργούσε “άμεσο και επείγον πρόβλημα στη μοναδική σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αιματολογική κλινική».

Στην απάντησή του ο κ. Αδαμίδης σημειώνει επίσης τα εξής: “Η Πανεπιστημιακή Αιματολογική Κλινική του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά περιστατικά και έχει προσφέρει σπουδαίο έργο, επιδεικνύοντας σημαντικές επιτυχίες για τις οποίες επαινέθηκε δημοσίως από τη Διοίκηση (πρόσφατη απονομή τιμητικής διάκρισης σε νεαρό γιατρό ερευνητή της κλινικής), ενισχύθηκε δε τη 2ετία 2016-2017 με 2 επικουρικούς γιατρούς και 1 γιατρό υπηρεσίας υπαίθρου. Αυτό κάθε άλλο παρά διοικητική αυθαιρεσία και κλείσιμο της κλινικής είναι όπως ορισμένοι προσπάθησαν να παρουσιάσουν.

Αυτή τη στιγμή υπηρετούν 5 ειδικοί γιατροί. Λόγω υπαρκτού σοβαρού οικογενειακού προβλήματος υγείας 1 επιμελήτρια ζήτησε 3μηνη απόσπαση σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Το αίτημα αυτό έγινε αρχικά δεκτό από την 4η ΥΠΕ, παρά την αντίθετη γνώμη του Νοσοκομείου μας. Μετά όμως από διεξοδική ανάλυση από τον Διοικητή του Νοσοκομείου, των δυσλειτουργιών που θα προέκυπταν, λόγω της μείωσης των ειδικών αιματολόγων από 5 σε 4, η απόσπαση δεν θα υλοποιηθεί παρά μόνον μετά την πρόσληψη άλλου αιματολόγου”.  

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία