Ο απολογισμός του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης για το 2017

Με επτά επιστημονικές διακρίσεις, πάνω από 70 προσλήψεις, εκ των οποίων οι 10 μόνιμου ιατρικού προσωπικού, ανανέωση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και έξι νέες υπηρεσίες έκλεισε το 2017 για το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. 

Τις επιτυχίες αυτές υπογραμμίζει στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά ο διοικητής του νοσοκομείου, Δημήτρης Αδαμίδης, επισημαίνοντας κυρίως τη συμβολή του προσωπικού και δεσμευόμενος ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί, “με όπλο την αγάπη για τον άνθρωπο, με συναδελφικότητα και αποφασιστικότητα να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες και τα εμπόδια, με τα εφόδια που μέχρι σήμερα συγκεντρώθηκαν και με σχεδιασμό για το αύριο”.  

Ο διοικητής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης αναφέρει χαρακτηριστικά πως “δε χρειάζεται να είμαστε «κάποιοι», να έχουμε αξιώματα, γαλόνια, τίτλους και θέσεις, όπως για παράδειγμα διοικητές, διευθυντές, καθηγητές, υπουργοί... Αρκεί να είμαστε Άνθρωποι και να Αγαπάμε τον Άνθρωπο”, και καταλήγει σημειώνοντας πως οι ευχές, η αισιοδοξία και οι υποσχέσεις “δε στηρίζονται στην καλή τύχη, αλλά πρώτα και κύρια σε εμάς τους ίδιους”.  

Τα κύρια σημεία του απολογισμού του 2017: 

Α. Επιστημονικά 7 μεγάλες διακρίσεις:

Δημοσίευση σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό της πρωτότυπης ερευνητικής εργασίας γιατρών της Α΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Έβρου με επικεφαλής τον καθηγητή Παθολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Κων/νο Ρίτη, η οποία έτυχε ιδιαίτερης προβολής στο εξώφυλλο. Η εργασία αποκάλυψε τον μηχανισμό με τον οποίο ο οργανισμός διαλύει τον σχηματισθέντα θρόμβο στα αγγεία, δηλαδή τον μηχανισμό που μπορεί να αυτoθεραπευθεί ένα έμφραγμα. Ανακάλυψη που θα συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη και θεραπεία. 

Χρυσό βραβείο σε γιατρούς της Α΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής με επικεφαλής τον καθηγητή Γαστρεντερολογίας κ. Γεώργιο Κουκλάκη  στο Πανευρωπαικό Γαστρεντερολογικό Συνέδριο για την εργασία «Ελκώδης Κολίτιδα η αρχή της λύσης του προβλήματος»

Πανευρωπαικό βραβείο στον νεαρό αιματολόγο γιατρό του ΠΓΝΕ (κ. Παπαμίχο) στον οποίο ο Διοικητής απένειμε τιμητική διάκριση. Ο γιατρός παρουσίασε την βραβευμένη ερευνητική του εργασία, όπου περιγράφεται ένας νέος βιολογικός μηχανισμός του προγραμματισμένου κυτταρικού θανάτου ανοίγοντας νέους πρωτοποριακούς δρόμους για τη αποτελεσματική ανοσοθεραπεία του καρκίνου.

Μετεκπαίδευση στη θωρακοσκόπηση πνευμονολόγων από τις Η.Π.Α. στην Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική του ΠΓΝΕ.

1ος επιτυχημένος εμβολισμός πνευμονικών αγγείων σε ασθενή με μεγάλη πνευμονική αιμορραγία, από την ομάδα επεμβατικής ακτινολογίας του Πανεπιστημιακού Ακτινολογικού Εργαστηρίου και την Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική του ΠΓΝΕ

Διεξαγωγή Σεμιναρίου Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία για το προσωπικό όλων των νοσοκομείων της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας στη Θεσ/νίκη, από τους γιατρούς του Εργαστηρίου Υγιεινής και Ιατρικής Εργασίας του ΠΓΝΕ με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Θεόδωρο Κωνσταντινίδη.

2 επιστημονικά βραβεία σε Πανελλήνιο Ορθοπεδικό Συνέδριο του Ορθοπεδικού τμήματος ΕΣΥ. 

Β. Ανανέωση Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού

Εκσυγχρονισμός της μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΕΣΠΑ)

Νέος υπερσύγχρονος Γραμμικός Επιταχυντής (δωρεά Νιάρχος) 

Φορητό οδοντιατρικό μηχάνημα για οδοντιατρικές επεμβάσεις σε αυτιστικά άτομα με γενική αναισθησία (δωρεά σύλλογος αυτιστικών ατόμων)

3 νέα μηχανήματα αιμοκάθαρσης

Υπογραφή σύμβασης δωρεάς για ριζική ανανέωση του εξοπλισμού της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού

Ανανέωση του ξενοδοχειακού εξοπλισμού της Ψυχιατρικής και καλλιτεχνική διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων (δωρεά Ιεράς Μητρόπολης και Δήμου Αλεξανδρούπολης)

Έγκριση σχεδίου ενεργειακής αναβάθμισης Π.Γ.Ν.Α. (μέσω ΚΑΠΕ) 

Έγκριση προμήθειας νέου στεφανιογράφου (ΕΣΠΑ)

Γ.Νέες υπηρεσίες

Οργάνωση Ιατρείου εργασίας

Ενίσχυση ΤΕΠ στην πορεία αυτονόμησης (+2 γιατροί)

Οδοντιατρικές επεμβάσεις σε αυτιστικά άτομα

Εμβολισμοί αγγειακών παθήσεων εγκεφάλου με συνεργασία επεμβατικών νευροακτινολόγων και νευροχειρουργών

Ιατρείο προετοιμασίας μητρότητας – θηλασμού

Συμβουλευτική θηλασμού – λοχείας κατ’ οίκον

Δ.Προσλήψεις

Μόνιμοι γιατροί ΕΣΥ 10

Επικουρικοί 20

Νοσηλευτές 20

Διοικητικοί 15

Λοιπό προσωπικό 6 

Παράταση μέχρι 2/2019 32 συμβασιούχων ΟΑΕΔ

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία