“Άγονο” το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, υλοποιείται ένα αίτημα χρόνων

Επιτέλους! Ένα χρόνιο αίτημα των φορέων και κατοίκων της Σαμοθράκης, που αφορά τον χαρακτηρισμό του Κέντρου Υγείας του νησιού σε “άγονο και προβληματικό”, παίρνει “σάρκα και οστά” με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Υγείας και Οικονομικών.

Ήδη η ΚΥΑ δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 4466/19-12-2017. Ο χαρακτηρισμός του Κέντρου Υγείας σε “άγονο” δίνει οικονομικά κίνητρα στους ιατρούς που υπηρετούν ενώ παράλληλα ενισχύει τις προοπτικές στελέχωσής του με ιατρικό προσωπικό.

“Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων του ακριτικού νησιού, ήταν δίκαιο και έγινε πράξη”, δήλωσε ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καΐσας ενώ ο δήμος Σαμοθράκης, σε ανακοίνωσή του αναφέρει: “Ο Χαρακτηρισμός του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης ως δομή υγείας άγονης περιοχής ισχύει πλέον από 19-12-2017 με την δημοσίευση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης στο ΦΕΚ 4466/19-12-2017.

Ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός αποτελούσε ζητούμενο για πολλά χρόνια, γιατί δίνει κάποια οικονομικά κίνητρα στους γιατρούς που υπηρετούν και αποτελεί ενίσχυση των προϋποθέσεων στελέχωσης. Προς την κατεύθυνση αυτή υπήρξε συντονισμός πολλών ενεργειών του Δημάρχου με τους Βουλευτές κυρίους Καϊσα και Ρίζο και τον Δ/τη της 4ης Υ.Π.Ε κο. Πλωμαρίτη."

 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία