"Πρώτο ψέμα" η “συγκλονιστική αποκάλυψη” του Πρώτου Θέματος 

Μάλλον δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι μία “συγκλονιστική αποκάλυψη” του Πρώτου Θέματος αποδεικνύεται ψευδής. Άλλωστε, τι σημασία έχει κι αν ακολουθήσει διάψευση; Ο στόχος θα έχει επιτευχθεί σύμφωνα με τη γκαιμπελική μέθοδο "πες, πες, (ψέματα) στο τέλος κάτι θα μείνει". 

Εν προκειμένω, η εφημερίδα, στο φύλλο της 22ας Δεκεμβρίου 2017, δημοσίευσε τη “συγκλονιστική αποκάλυψη” ότι ο ψυχιατρικός ασθενής που σκότωσε την κόρη του και αυτοκτόνησε στην Ξάνθη, “νοσηλευόταν στην Ψυχιατρική Κλινική της Αλεξανδρούπολης, απ' όπου βγήκε με τρίημερη άδεια”. 

Το δημοσίευμα διαψεύδει η Διοίκηση του νοσοκομείου, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της ότι “η πληροφορία αυτή είναι ψευδής, διότι ο συγκεκριμένος ασθενής δεν νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης αλλά σε ιδιωτική κλινική άλλου νομού της Βόρειας Ελλάδας, απ’ όπου και πήρε τριήμερη άδεια”. 

Σημειώνει επίσης δεικτικά ότι “εκείνο που είναι πραγματικά συγκλονιστικό είναι η ευκολία με την οποία το «Πρώτο Θέμα», στην προσπάθειά του να απαξιώσει και να συκοφαντήσει τα δημόσια νοσοκομεία δημοσιεύει ψευδείς πληροφορίες χωρίς να τις διασταυρώσει από τα επίσημα στοιχεία του νοσοκομείου”.

Φυσικά, η διοίκηση του νοσοκομείου απαιτεί “την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας” και επιφυλάσσεται όλων των δικαιωμάτων της να ασκήσει κάθε ένδικο μέσο. 

Φωτογραφία της ημέρας

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνία