Οδοντιατρικές επεμβάσεις σε άτομα με αυτισμό θα γίνονται στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης 

Την έναρξη των οδοντιατρικών επεμβάσεων με γενική αναισθησία σε άτομα με αυτισμό, ανακοίνωσε η διοίκηση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. 

«Ικανοποιείται ένα αίτημα 15 ετών», σχολίασε για το θέμα ο διοικητής της μονάδας, Δημήτρης Αδαμίδης, υπογραμμίζοντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αυτισμό στην οδοντιατρική τους περίθαλψη, αφού «δεν είναι δυνατόν να κάτσουν σε καρέκλα οδοντιάτρου», όπως εξήγησε. «Μόνη λύση μέχρι σήμερα ήταν ο άθλος (για ένα αυτιστικό άτομο) του ταξιδιού σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη», πρόσθεσε ο ίδιος, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για τα θετικά αποτελέσματα που είχε η συνεργασία με το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π. Ε. Δ. Υ.), την 4η Υγειονομική Περιφέρεια και τον σύλλογο Αυτιστικών Ατόμων Έβρου, για την επίτευξη του στόχου. 

Τις επεμβάσεις θα κάνει οδοντίατρος, διευθυντής ΕΣΥ και επιστημονικά υπεύθυνος του Π. Ε. Δ. Υ. Αλεξανδρούπολης, ο οποίος μετεκπαιδεύτηκε επί ένα εξάμηνο στη Θεσσαλονίκη για τον σκοπό αυτό, με μέριμνα του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Το φορητό οδοντιατρικό μηχάνημα που εγκαταστάθηκε και θα λειτουργεί στα γενικά χειρουργεία του νοσοκομείου είναι δωρεά του Συλλόγου Αυτιστικών Ατόμων νομού Έβρου «Ο Άγιος Βασίλειος». Σημειώνεται ότι την προεγχειρητική και μετεγχειρητική νοσηλεία των ατόμων που θα υποβάλλονται στις οδοντιατρικές επεμβάσεις αναλαμβάνουν το παιδοχειρουργικό τμήμα ΕΣΥ και η πανεπιστημιακή ΩΡΛ Κλινική του νοσοκομείου.   

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία