Ξεκίνησαν θεραπεία στον νέο γραμμικό επιταχυντή του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης οι πρώτοι 12 ασθενείς

Θεραπεία υψηλής τεχνολογίας, εξαιρετικής ακρίβειας και ποιότητας, προσφέρεται ήδη στους πρώτους 12 ασθενείς που ωφελούνται από τη λειτουργία του νέου υπερσύγχρονου γραμμικού επιταχυντή που έχει εγκατασταθεί στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Μετά από 7 μήνες προετοιμασίας, εκπαίδευσης και δοκιμών και την τελική άδεια κλινικής χρήσης που χορήγησε στην Κλινική Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του νοσοκομείου η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, ο γραμμικός επιταχυντής-δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος-βρίσκεται στη διάθεση των ασθενών που υποβάλλονται σε θεραπεία για τον καρκίνο.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής ακτινοθεραπείας-ογκολογίας της Κλινικής, Μιχάλης Κουκουράκης, “η Ακτινοθεραπεία που προσφέρεται πλέον στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης δεν υστερεί διόλου από αυτή που χορηγείται σε μεγάλα ογκολογικά κέντρα του κόσμου. Με τη σύγχρονη τεχνολογία του γραμμικού επιταχυντή, η τοξικότητα της Ακτινοθεραπείας είναι πολύ μικρότερη, προσφέροντας άριστη ποιότητα ζωής στους ασθενείς μας, αλλά και η πιθανότητα ίασης είναι σημαντικά καλύτερη”.

Ωστόσο, όπως εξηγεί ο κ. Κουκουράκης, η εξαιρετική ποιότητα Ακτινοθεραπείας που προσφέρει το νέο σύστημα Γραμμικού Επιταχυντή, επιτυγχάνεται σε βάρος του χρόνου, αφού η σύγχρονη ακτινοθεραπεία απαιτεί υπερδιπλάσιο χρόνο από εκείνον που απαιτούνταν με τις παλαιότερες μορφές της. “Έτσι, ο αριθμός των ασθενών που μπορεί να εξυπηρετηθεί είναι μικρότερος του απαιτούμενου, αυξάνοντας τις λίστες αναμονής σε μη αποδεκτά όρια”, αναφέρει ο καθηγητής της Κλινικής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Καταλήγοντας, ο κ. Κουκουράκης καλεί το υπουργείο Υγείας να λάβει υπ' όψιν του ότι το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης είναι η μόνη Πανεπιστημιακή Νοσηλευτική Μονάδα που διαθέτει έναν μόνο γραμμικό επιταχυντή, “και να θεραπεύσει αυτό το έλλειμμα”. 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία